IMPO > Notícies > UNITS CONTRA L'EXCLUSIÓ
    « Tornar al llistat  
    UNITS CONTRA L'EXCLUSIÓ  
 
    IMPO UNITS CONTRA L' | 20-02-2011
   
    Units contra l'exclusió. Durant el primer mig any
  http://www.elpunt.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/372748-units-contra-lexclusio.html
 

La crisi econòmica està passant factura arreu. Els serveis socials es veuen desbordats per donar resposta a les necessitats de tots els ciutadans que passen un mal moment econòmic. En aquest context, ara fa sis mesos a Badalona va veure la llum el projecte Àngels, una iniciativa nascuda de la col·laboració de la fundació privada Llegat Roca i Pi amb l'Institut Gaudí de la Construcció i l'Associació Empresarial Mixta d'Instal·ladors d'Electricitat, Fontaneria, Sanejament i Afins de Badalona (Aemifesa). L'objectiu era formar desocupats en oficis com ara els de paleta i lampista perquè poguessin treballar fent arranjaments a les llars de persones amb necessitats econòmiques. Amb aquest doble vessant social va néixer el projecte, que també va tenir el suport de l'Ajuntament de Badalona, a través de l'Institut Municipal de Promoció de l'Ocupació (IMPO), encarregat de contractar i pagar els sous del personal a través del programa Impuls, i de Badalona Serveis Assistencials (BSA), que s'ocupa de detectar les persones amb necessitats susceptibles de beneficiar-se del programa i es fa càrrec del personal necessari.

El balanç positiu d'aquests primers sis mesos de funcionament ha provocat l'ampliació del conveni per un període d'un any, que obre la porta a afegir-hi noves entitats de la ciutat que treballen amb col·lectius en risc d'exclusió social, com és el cas de la Fundació Ateneu de Sant Roc. El director de l'entitat, Salvador Figuerola, mostrava satisfacció per poder afegir-se a la iniciativa: “La possibilitat de la incorporació al món laboral de persones que reben formació és un gran repte”.

El president de la fundació privada Llegat Roca i Pi, Joaquim Vidal, explicava durant la signatura del conveni la importància de les aliances entre administracions i entitats de la societat civil per millorar la situació de les persones afectades per la crisi. La fundació Roca i Pi farà aquest any una aportació econòmica de 50.000 euros per tirar endavant el projecte, que rep el suport en l'àmbit de la formació de l'Institut Gaudí de la Construcció i d'Aemifesa. Amb aquestes sinergies, durant els primers sis mesos de projecte s'han format i han trobat feina deu persones i s'han fet 33 actuacions en domicilis. La meitat dels beneficiaris han estat persones més grans de 65 anys i el 30% de les actuacions s'han fet en llars amb risc d'exclusió social. El 15% presentaven algun tipus de malaltia mental i el 3% eren discapacitades. Les tasques desenvolupades en aquestes 33 llars són arranjaments fets per paletes, millores de fusteria i pintura, instal·lació d'ajudes tècniques i, en deu casos, compra d'electrodomèstics. El nombre total d'hores destinades ha estat de 1.639, amb un cost estimat en concepte de mà d'obra superior als 30.000 euros. La despesa en concepte de material ha estat de 10.000 euros, uns costos inferiors al preu real de mercat per la col·laboració d'empreses i comerços que han ofert preus més avantatjosos. Es calcula que a través de la col·laboració entre l'administració i els impulsors del projecte s'ha donat un servei que hauria costat 43.673 euros i se n'han estalviat 33.495. Amb aquesta filosofia es vol continuar endavant aquest any. Els impulsors del projecte calculen que amb els diners de què disposen poden arribar a una setantena d'actuacions, algunes de les quals ja estan en llista d'espera després de les avaluacions fetes l'any passat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL