IMPO > Notícies > EL PROGRAMA REINICIA'T AJUDA A LES PERSONES MAJORS DE 50 ANYS
    « Tornar al llistat  
    EL PROGRAMA REINICIA'T AJUDA A LES PERSONES MAJORS DE 50 ANYS  
 
    REINICIA'T | 18-05-2011
   
    El programa Reinicia't i l'assessorament tècnic de l'IMPO, impulsen la creació de noves empreses entre els majors de 50 anys.
 

El programa Reinicia’t compta actualment amb 73 participants, on es gestionen diferents tipus d’itineraris d’orientació i auto-ocupació.

L’Itinerari d’Orientació es basa en l’acompanyament personal per a la inserció laboral del col·lectiu de persones majors de 50 anys, que s’han trobat amb la dificultat de començar a fer recerca de feina en una situació econòmica especialment delicada.

El programa es va iniciar el 19 de desembre del 2010 i avui ja compta amb el 26,7% d’insertats de les persones que participen a Itineraris d’Orientació i amb 4 empreses creades.

El que es treballa en aquest programa és la millora de les competències i les eines  necessàries per realitzar una efectiva recerca de feina.

D’altra banda,  l’itinerari d’auto-ocupació consta d’un assessorament personalitzat per persones  de més de 50 anys  que tinguin una idea de negoci i  vulguin crear la seva pròpia empresa. L’assessorament es basa en sessions  personalitzades on s’informa, s’assessora i es tutoritza en tot moment el procés de creació de l’empresa. S’informa dels tràmits a seguir, ajuts i subvencions, fonts de finançament, com fer el pla d’empresa, formes jurídiques i altres.  L’emprenedor també té la possibilitat de fer formació en diferents àmbits empresarials.

Posteriorment es fa un seguiment del procés de creació del negoci i de la seva consolidació.

Com a exemple d’empresa creada a través de l’assessorament del programa Reinicia’t, podem esmentar la FLORISTERIA MAR DE FLORS, situada al Centre Comercial de Montigalà.

Les emprenedores que van portar a terme la iniciativa, la Mª Marta Lanfre i la Carmen Rodríguez,  es van quedar aturades a principis d’any i això va fer que es plantegessin la possibilitat de crear el seu propi negoci de venta de flors, sector en el que portaven treballant des de feia anys. A través de l’assessorament rebut del Programa Reinicia’t van poder capitalitzar l’atur i obtenir el finançament per fer realitat el seu projecte, i al mes de març van inaugurar la floristeria.

(Re) Iniciar-se als 50 significa ( Re) començar de nou,  (Re)  plantejar-se  nous objectius; però sobretot tornar a (Re) inventar-se  i així  adaptar-se a les noves exigències del mercat. Potenciar els 50 i veure que més enllà d’un número,  és un valor bàsic d’aquest programa que parteix de la premissa que és necessari creure en nosaltres mateixos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  EXPOSICIÓ “CATALUNYA TERRA COOPERATIVA”  
  SALA EL REFUGI DE BADALONA ...  
 
 
  LES PROVES PSICOTÈCNIQUES ONLINE  
  Alguns consells per realitzar proves psicotècniques online. ...  
 
 
  TANCAMENT CLUBS DE FEINA DURANT EL MES D'AGOST  
  Durant el mes d’agost els Clubs de Feina del Servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació romandran tancats. Tornem el 2 de setembre. ...  
 
 
  ENTREVISTA A JUAN ANDRÉS LATUFF | CO-PROPIETARI DE CHIVUO’S  
  “Sense el fracàs és molt difícil apreciar l'èxit que espera per nosaltres” ...  
   
 
AVÍS LEGAL