IMPO > Notícies > AL MES DE NOVEMBRE HA AUGMENTAT LA CONTRACTACIÓ A BADALONA
    « Tornar al llistat  
    AL MES DE NOVEMBRE HA AUGMENTAT LA CONTRACTACIÓ A BADALONA  
 
    OBSERVATORI | 21-12-2011
   
    El sector serveis és el que presenta un nivell de contractació més alt.
  http://www.impo.cat/impo_data/obs/0031.pdf
 

Durant el mes de novembre s’han formalitzat 3.036 contractes nous, un 7,13% més que el registrats en el passat mes. Sent el pes de la contractació  indefinida respecte del total de contractes d’un  12,32%.

Pel que fa a la distribució de la contractació per sexe, el 52% dels contractes nous els han formalitzat dones, Si observem les edats de les persones contractades, són les que tenen entre 30 i 45 anys les que registren l’increment més destacat. Aquests contractes suposen un 44% del total dels formalitzats.

Per sectors activitat econòmica, la contractació registrada ha augmentat en tots els sectors. Els increments més significatius són del 8% en el sector de la construcció i del 7,4% en el sector serveis. De totes maneres és el sector serveis el que ha contractat a més persones, concretament 2.521 que representen un 83 % del total de contractacions realitzades el mes de novembre a Badalona.

D’altra banda, al novembre el nombre de persones aturades a Badalona ha disminuït lleugerament (-0,02%), fins a situar-se en 22.698 persones desocupades. Malauradament aquesta xifra representa un increment del 10,18% respecte el mes de novembre de 2010.

La taxa d’atur(1) registrada a la ciutat  és del 19,38%, és a dir, 4,83 punts percentuals mésque la taxa de la comarca del Barcelonès (14,55%), però més baixa que la resta dels municipis que conformen el Barcelonès nord, és a dir, Sant Adrià del Besòs (20,67%) i Santa Coloma de Gramenet (19,90%).

Pel que fa a la distribució del nombre d’aturats per sexe, el 54% són homes, enfront del 46% de dones, coincidint amb la proporció del mes anterior. Quant a grups d’edat, s’ha registrat un descens de l’atur en les franges d’edat entre els 30 i 34 anys (- 2,83 %)  i  entre els 25 i 29  anys     (- 2,42%). Per contra, els grups d’edat on s’han donat els principals augments, són en el de joves menors de 20 anys ( 3,62%) i en el de 50 a 54 anys (1,85%).

 

(1)Per calcular la taxa d’atur s’ha utilitzat l’anomenada Taxa d’atur registrat estimat (TARE) que és la que ens permet obtenir taxes al nivell de municipis. Hem de tenir-ho en compte perquè és diferent de les taxes obtingudes en la EPA per altres territoris (província, autonomia i estat).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Edició 2019 Formació Empresarial  
  Enguany es programarà de manera conjunta amb els municipis del Barcelonès Nord ...  
 
 
  Reempresa: Un recurs per a l'ocupació.  
  Ocupa't amb la continuïtat d'un negoci viable. ...  
 
 
  Networking de Reempresa amb els agents econòmics de la ciutat.  
  “Treballem conjuntament per promoure la continuïtat i evitar el tancament de les empreses!”. ...  
 
 
  Novetats sobre la Incapacitat temporal dels treballadors autònoms.  
  Canvis normatius obliguen els autònoms a cotitzar per contingències comunes des de l'1 de gener de 2019. ...  
   
 
AVÍS LEGAL