IMPO > Notícies > 10 PISTES PER TROBAR UNA NOVA FEINA
    « Tornar al llistat  
    10 PISTES PER TROBAR UNA NOVA FEINA  
 
    ORIENTA'T | 25-05-2012
   
    Alguns consells per afrontar la situació d’atur
  http://www.impo.cat/orientacio/ofereix.html
 

Quan ens quedem a l’atur és important no quedar-se “inactiu”. Un acomiadament o un fi de contracte, sense opció de renovar contracte i continuar a l’empresa, provoca un gir en la trajectòria professional de qualsevol persona. Davant d’això, i encara que la frustració, desànim i angoixa siguin els sentiments que ens envolten, cal que ens fixem uns objectius. Una actitud pro activa i mantenir una rutina diària en la recerca de feina són alguns aspects claus.

Aquests 10 passos us poden ajudar per tal de posar-nos en marxa davant aquesta situació.

1.    No lamentar-nos continuament  i fer-nos víctimes de la situació, mireu d’adoptar una actitud pro activa, positiva i constructiva per mirar cap endavant.
2.    Promoure la nostra xarxa de contactes.
3.    Recopilar la màxima informació possible respecte la empresa a la que ens adrecem  
4.    Elaborar una bona carta d’autocandidatura
5.    Preparar i adaptar el nostre currículum vitae i adjuntar-lo en el mateix correu electrònic que enviem a l’empresa.
6.    Si disposes d’un blog professional o un compte de Twitter, en els que es publiquen temes relacionats amb el sector al qual pertany la empresa, incloure les direccions en el currículum.
7.    Un cop enviis el email de presentació amb els seu currículum, estar pendent d’aquesta possible oferta per si ens volen localitzar.
8.    Davant una possible entrevista de feina, s’ha de preparar les possibles preguntes i respostes que poden fer els entrevistadors
9.     Un cop acabat el procés de selecció, s’ha de fer els posterior seguiment. No dubteu en trucar per telèfon i mostrar el teu interès davant el procés de selecció.
10.    Si, finalment, aconsegueixes la feina, segueixi controlant els seus nervis i angoixa. El primer dia de treball, acostuma a barrejar sentiments d’il·lusió, incertesa i certa por. Cal situar-se en el lloc de treball i adaptar-nos poc a poc.

Si necessites més informació, orientació i assessorament laboral per a millorar la teva recerca de feina, pots posar en contacte amb la Unitat d’Informació i Orientació de l’IMPO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Programa de contractació laboral de joves en pràctiques – JENP 2019.  
  El nombre definitu de places és 9. ...  
 
 
  MÀRQUETING I VENDES PER EMPRESES QUE COMENCEN.  
  El proper 28 i 31 d’octubre tindrà lloc la formació “Màrqueting i Vendes per empreses que comencen” a càrrec de Xavier Olivares i Montse Ramos. ...  
 
 
  LinkedIN presenta una nova funció per autònoms, freelances i PIMES.  
  La xarxa social ampliarà la seva oferta amb funcions específiques per autònoms, pensades per connectar amb els que desitgin els seus serveis. ...  
 
 
  50 termes del món de l’empresa en català.  
  Aquest recull presenta 50 termes del món de l’empresa, triats tenint en compte criteris d’actualitat, de representativitat i d’àmplia difusió. ...  
   
 
AVÍS LEGAL