IMPO > Notícies > 10 PISTES PER TROBAR UNA NOVA FEINA
    « Tornar al llistat  
    10 PISTES PER TROBAR UNA NOVA FEINA  
 
    ORIENTA'T | 25-05-2012
   
    Alguns consells per afrontar la situació d’atur
  http://www.impo.cat/orientacio/ofereix.html
 

Quan ens quedem a l’atur és important no quedar-se “inactiu”. Un acomiadament o un fi de contracte, sense opció de renovar contracte i continuar a l’empresa, provoca un gir en la trajectòria professional de qualsevol persona. Davant d’això, i encara que la frustració, desànim i angoixa siguin els sentiments que ens envolten, cal que ens fixem uns objectius. Una actitud pro activa i mantenir una rutina diària en la recerca de feina són alguns aspects claus.

Aquests 10 passos us poden ajudar per tal de posar-nos en marxa davant aquesta situació.

1.    No lamentar-nos continuament  i fer-nos víctimes de la situació, mireu d’adoptar una actitud pro activa, positiva i constructiva per mirar cap endavant.
2.    Promoure la nostra xarxa de contactes.
3.    Recopilar la màxima informació possible respecte la empresa a la que ens adrecem  
4.    Elaborar una bona carta d’autocandidatura
5.    Preparar i adaptar el nostre currículum vitae i adjuntar-lo en el mateix correu electrònic que enviem a l’empresa.
6.    Si disposes d’un blog professional o un compte de Twitter, en els que es publiquen temes relacionats amb el sector al qual pertany la empresa, incloure les direccions en el currículum.
7.    Un cop enviis el email de presentació amb els seu currículum, estar pendent d’aquesta possible oferta per si ens volen localitzar.
8.    Davant una possible entrevista de feina, s’ha de preparar les possibles preguntes i respostes que poden fer els entrevistadors
9.     Un cop acabat el procés de selecció, s’ha de fer els posterior seguiment. No dubteu en trucar per telèfon i mostrar el teu interès davant el procés de selecció.
10.    Si, finalment, aconsegueixes la feina, segueixi controlant els seus nervis i angoixa. El primer dia de treball, acostuma a barrejar sentiments d’il·lusió, incertesa i certa por. Cal situar-se en el lloc de treball i adaptar-nos poc a poc.

Si necessites més informació, orientació i assessorament laboral per a millorar la teva recerca de feina, pots posar en contacte amb la Unitat d’Informació i Orientació de l’IMPO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL