IMPO > Notícies > L’ATUR AL MARÇ ES CONCENTRA EN LES DONES
    « Tornar al llistat  
    L’ATUR AL MARÇ ES CONCENTRA EN LES DONES  
 
    OBSERVATORI | 12-04-2012
   
    La taxa d'atur registrat a Badalona ha estat d'un 19,84%, per sobre de la provincial (16,01%) i de la catalana (16,03%).
  http://www.impo.cat/observatori.php
 

Encara que la pujada ha estat menor que en mesos anteriors, al març hi ha hagut un augment de l'atur del 0,56% respecte al febrer. Aquest increment es tradueix en 129 aturats més. L'atur registrat al març ha estat de 23.367 persones. D'aquestes, el 55% són homes i el 45% dones. L'augment s'ha produït també en el conjunt de la comarca del Barcelonès (0,18%), per la seva banda  tant la província de  Barcelona com  Catalunya han experimentat un petit descens de  -0,08 i -0,58 respectivament. Fent la comparativa amb l'any passat la pujada ha estat del 3,85% (867 aturats més que el març 2011).

L'augment té lloc entre les dones, apreciant-se en aquest mes un descens en el cas d'homes (tant autòctons com estrangers). Pel que fa als grups d'edat, són els majors de 40 anys els que tenen un increment més acusat. Quant a l'àmbit de nacionalitat, l'atur ha augmentat més entre els comunitaris espanyols (131 persones més). Per sectors d'activitat, la pujada més representativa s'observa entre les persones sense ocupació anterior, amb un 2,18% (36 aturats més). El sector serveis, encara que en percentatge només augmenta un 0,69%, recull 94 nous aturats. Tant la indústria com la construcció disminueixen un -0,44% i un -0,45% respectivament.

El  mes  de març els contractes formalitzats  han estat 2.463.  Aquest xifra suposa  un descens del -0,69% en relació al mes de febrer, és a dir, 17 contractes menys, i una disminució del -12,38% respecte al març de l'any anterior.

Seguint la tònica dels darrers mesos, en relació al sexe, el descens de la contractació resulta més acusat en el cas dels homes amb una disminució del  -16,74% (235 contractes menys) respecte el mateix mes de l’any anterior. La contractació femenina registra un descens inferior del -8,03% en relació al març de 2011. Els contractes realitzats a dones aquest mes de març  suposen un 53% del total de la contractació .

Pel que fa a l’edat,  la variació interanual més intensa es produeix en el cas de les persones més joves (fins a 20 anys) amb un -28%. Així com també la baixada interanual que experimenten els majors de 45 anys amb una reducció del -21,27% respecte al mateix període de l'any anterior.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Obertura de preinscripcions per nous cursos amb Certificat de Professionalitat  
  El període de preinscripció s’obre per 5 nous cursos amb Certificat de Professionalitat. ...  
 
 
  Podem millorar la nostra forma de buscar feina?  
  Descobreix si pots millorar alguns aspectes en la recerca de feina. ...  
 
 
  Novetats sobre la Llei de 2ª Oportunitat  
  Una sentencia del tribunal suprem amplia la potestat dels jutjats sobre les deutes amb l’Administració pública. ...  
 
 
  No t’ho perdis! Descobreix els nous tallers d’orientació laboral.  
  Comença el nou semestre amb força. Et recomanem la nova programació de tallers d'orientació laboral per facilitar la teva incorporació al mercat. ...  
   
 
AVÍS LEGAL