IMPO > Notícies > APROFITANT EL MEU TEMPS
    « Tornar al llistat  
    APROFITANT EL MEU TEMPS  
 
    ORIENTA'T + | 22-06-2012
   
    Saber aprofitar el temps si estàs a l’atur.
  http://www.impo.cat/orientacio/orientat.php?cod_seccion=5
 

Cada dia escoltem histories de persones més o menys conegudes que ens impacten per proximitat, perquè  ens hi identifiquem o  perquè d’alguna manera ens ofereixen un exemple. Aquest és el cas particular d’una persona participant al Dispositiu d’inserció laboral de Treball als Barris.

Quan aquesta persona va arribar a l’IMPO feia dos anys que cercava feina sense èxit, fet que li generava gran desmotivació i poca confiança en la recerca de feina. Tampoc les noves tecnologies li semblaven una bona eina per buscar feina. Tot plegat feia que se li estiguessin tancant moltes portes en el seu procés d’inserció laboral.

Una de les variables importants del procés de recerca de feina és la motivació amb la que una persona l’enfronta; per aquest motiu, a TREBALL ALS BARRIS tractem la motivació per la recerca de feina com un factor essencial. També intentar motivar per introduir-se en el món de les noves tecnologies i detectar els interessos professionals que millor poden encaixar en el mercat laboral, faciliten una recerca de feina més efectiva, amb idees més clares i amb unes fites més específiques.

Tornant al cas de la persona que comentàvem, a mesura que ha anat assistint  a les sessions d’orientació, ha anat guanyant en motivació, trobant de nou un sentit a la seva recerca. El fet de  començar a utilitzar les eines que ofereix Internet de forma més efectiva, li ha permés adonar-se del gran radi d’acció que permet la xarxa per tal d’arribar a moltes més empreses.

Actualment està assistint a dos cursos: un d’informàtica bàsica i un altre de tècniques de recerca de feina. Totes dues accions són molt útils per augmentar els seus coneixements i tenir majors possibilitats en el món laboral. Paral·lelament està cercant altra formació professional que li obri la via d’accés a determinats llocs de treball.

Tot plegat fa que hagi guanyat en motivació vers nous aprenentatges i que el seu estat d’ànim també hagi millorat. El fet d’assistir a classe, relacionar-se amb d’altres persones i adquirir nous coneixements és quelcom positiu que dona més sentit al seu dia a dia.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Informació COVID-19  
  Informació COVID-19 ...  
 
 
   
 
AVÍS LEGAL