IMPO > Notícies > LA CAPITALITZACIÓ DE L'ATUR, UNA ALTERNATIVA DE FINANÇAMENT PER EMPRENDRE
    « Tornar al llistat  
    LA CAPITALITZACIÓ DE L'ATUR, UNA ALTERNATIVA DE FINANÇAMENT PER EMPRENDRE  
 
    EMPRÈN | 28-06-2012
   
    Els primers cinc mesos de l’any a Badalona gairebé 200 persones han sol·licitat la capitalització de l’atur per iniciar activitats econòmique
  http://www.impo.cat/empreses/index.html
 

La capitalització o pagament únic de les prestacions d’atur és una mesura de foment de l’ocupació que pretén impulsar iniciatives d’autoocupació. L’import de pagament pot destinar-se tant a finançar l’inici d’una activitat laboral per compte propi, com per  crear o, incorporar-se com a soci, en  una cooperativa o societat laboral.

Existeixen diferents modalitats de pagament únic en funció de la forma jurídica de la societat i de l’edat del sol·licitant. El percentatge de l’import a capitalitzar en un pagament únic destinat a finançar la inversió inicial pot variar d’un a l’altre. En tot cas, la quantitat restant es podrà destinar sempre a cobrir les conseqüents quotes de la Seguretat Social en Règim d’Autònoms.

Per  sol·licitar aquest sistema de prestació tan sols és necessari comptar amb, com a mínim, 3 mesos de prestació, no haver-se donat d’alta  en Règim d’Autònoms i presentar la documentació necessària requerida pel SOC (sol·licitud pressupostos despeses a finançar o bé, els estatuts de les societats, en els casos d’adhesió com a socis). Les despeses hauran de realitzar-se durant el mes següent a l’acceptació de la capitalització.

A Badalona, durant els primers cinc mesos de l’any, gairebé 200 persones han sol·licitat la capitalització de l’atur com a instrument per a sortir d’una situació de desocupació. A Catalunya, es tramitaren 2.168 operacions de capitalització durant el primer trimestre de l’any.  Amb aquestes dades, es confirma la tendència emprenedora dels badalonins i es fa palesa la importància d’oferir als ciutadans la informació i assessorament necessari per impulsar aquests nous emprenedors.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Informació COVID-19  
  Informació COVID-19 ...  
 
 
   
 
AVÍS LEGAL