IMPO > Notícies > I ARA, COM HO FEM PER BUSCAR FEINA?
    « Tornar al llistat  
    I ARA, COM HO FEM PER BUSCAR FEINA?  
 
    ORIENTA'T | 12-07-2012
   
    Les xarxes socials i la recerca de feina
  http://www.impo.cat/orientacio/ofereix.html
 

Buscar feina amb les noves tecnologies a través de portals webs generals, així com webs especialitzades, corporatives o gremials, és ara una qüestió essencial, una de les maneres més àgils, ràpides i d’ampli abast per buscar feina en molts llocs i fer arribar el currículum vitae a tants destins com sigui  possible.

Dins d’aquest marc, ens trobem amb una altra possibilitat: les xarxes socials. No totes les ofertes es publiquen pels sistemes tradicionals, i publicar-se en xarxes permet a les empreses estalviar temps i diners. La demanda de feina es molta i la oferta és poca, per tant hem de fer tot el possible per a que no se’ns escapi cap informació.

Els passos a seguir en les diferents pàgines seria el següent: donar-se d’alta i omplir els camps que es requereixin, és a dir, omplir el teu perfil. Seguidament cal fer recerca d’aquelles persones que puguis conèixer o altres perfils que et semblin interessants. Després, cal que ens fem ”notar” que participem i estàs actiu en els grups, enllaços d’articles, etc. així la gent crea una imatge adequada de tu. És necessari ser molt actiu en la recerca i mantenir-se actualitzat dia a dia.

Tenim diferents xarxes socials, però en funció del perfil professional el més ideal es escollir quines et convenen més i quines no. Algunes interessants:

•    www.linkedin.es: es, de moment, la xarxa professional líder amb 85 milions d’usuaris al món.  Aquí la persona, a més d’incloure la informació sobre la formació o la trajectòria professional, pot participar en grups d’interès i ser recomanat per companys de professió.

•    www.Viadeo.com: xarxa social amb 35 milions d’usuaris. Hi podem trobar empresaris i gerents de grans empreses.

•    www.Xing.com: xarxa social amb 10 milions d’usuaris al món. Inscrius les teves dades curriculars.

També existeixen altres, no especifiques per la recerca de feina, però on també s’hi publiquen ofertes:

•   www.Twitter.es: espai on els usuaris hi deixen missatges curts. El Servei d’Ocupació de Catalunya publica ofertes de 23 perfils diferents.

•  www.facebook.com: no es una xarxa professional, però es podria dir que es la principal xarxa social. Es recomanable estar donat d’alta per augmentar el número de contactes que ens poden informar d’ofertes.

Si necessiteu més informació i orientació al respecte, us podeu adreçar als/les tècnics/ques d’ocupació de les Sales de Recerca de Feina o demanar assessorament amb un/a tècnic/a de la Unitat d’Informació i Orientació de l’IMPO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Edició 2019 Formació Empresarial  
  Enguany es programarà de manera conjunta amb els municipis del Barcelonès Nord ...  
 
 
  Reempresa: Un recurs per a l'ocupació.  
  Ocupa't amb la continuïtat d'un negoci viable. ...  
 
 
  Networking de Reempresa amb els agents econòmics de la ciutat.  
  “Treballem conjuntament per promoure la continuïtat i evitar el tancament de les empreses!”. ...  
 
 
  Novetats sobre la Incapacitat temporal dels treballadors autònoms.  
  Canvis normatius obliguen els autònoms a cotitzar per contingències comunes des de l'1 de gener de 2019. ...  
   
 
AVÍS LEGAL