IMPO > Notícies > TORNAR A COMENÇAR
    « Tornar al llistat  
    TORNAR A COMENÇAR  
 
    EMPRÈN | 25-07-2012
   
    Va adreçat a persones que, malgrat l’experiència negativa d’haver hagut de tancar la seva empresa, es plantegen tornar-ho a provar
  http://www.impo.cat/empreses/index.html
 

L’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona dins de les actuacions de creació i consolidació d’empreses inicia un nou programa orientat a aquelles persones que han tingut una empresa i l’han hagut de tancar i que es plantegen tornar a crear-ne una altra. En la situació econòmica difícil que estem vivint és molt important el recolzament a les empreses, tant a les que estan funcionant com ajudant a les persones que en volen crear de noves.

Pel que fa a l’emprenedoria, la nostra societat té uns trets diferencials respecte a les anglosaxones i això sobre tot pel que respecta a la consideració que es té de les persones que han hagut de tancar un negoci. Conscients que el cicle emprenedor inclou també el tancament d’empreses i que aquest pot representar un canvi que pot ser positiu per aprendre, actualitzar les  expectatives i tornar a proposar-se un nou intent, generalment es tendeix veure aquesta situació com un fracàs. Aquest és un dels frens que limita la creació d’empreses. 

Per això un dels aspectes clau d’aquest projecte és el promocionar el paper de l’empresari que ha hagut de tancar i vol tornar-ho a provar, el posar en valor l’experiència que han adquirit persones que han hagut de tancar un negoci.

La metodologia d’aquest programa consistirà en diferents accions orientades a que la persona participant pugui analitzar la viabilitat d’iniciar un nou projecte o en orientar-lo per que pugui trobar feina per compte aliena, si definitivament no es reuneixen les condicions per iniciar una nova empresa.

Es partirà d’una entrevista individual encaminada a explicar en què consisteix el programa i en conèixer la situació i motivacions dels participants.

A partir d’aquí s’analitzarà l’interès i la  conveniència de participar en sessions de treball “estratègies per al canvi” consistent en tallers de motivació,  d’habilitats directives i en l’anàlisi de la idea. Però la tasca més important es farà amb l’assessorament individual, tant per part  de tècnics de consultoria empresarial com per altres d’orientació per a l’ocupació.

El que es pretén amb aquest programa és que les persones emprenedores que han arriscat i han creat empreses encara que no hagin tingut èxit, puguin trobar el recolzament per tornar a iniciar-ne una altra o si no que puguin trobar feina per compte d’altres.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Càpsula formativa en Fiscalitat  
  Obligacions dels autònoms respecte a Seguretat social i Hisenda ...  
 
 
  La Generalitat de Catalunya convoca 5.000 places per a docents interins de Secundària.  
  Els tribunals redueixen el temps de la part teòrica, introdueixen un element oral en la pràctica i formalitzen alternatives per a embarassades. ...  
 
 
  Referents d’ocupació juvenil a Badalona.  
  Programa Referent d’Ocupació Juvenil dirigit a joves entre 16 i 29 anys. ...  
 
 
  Com han estat les contractacions l’any 2019?  
  ...  
   
 
AVÍS LEGAL