IMPO > Notícies > ELS CONTRACTES FORMALITZATS A L'AGOST HAN ESTAT 2.233
    « Tornar al llistat  
    ELS CONTRACTES FORMALITZATS A L'AGOST HAN ESTAT 2.233  
 
    EMPRÈN | 13-09-2012
   
    Després de quatre mesos seguits de baixada l'atur ha pujat a l'agost. D'altra banda s'han formalitzat més contractes que el mes d'agost de 2011
  http://www.impo.cat/empreses/index.html
 

2.233 han estat els contractes formalitzats a Badalona durant el mes d'agost. L'augment respecte al mateix moment de l'any anterior ha estat del 17,65%, amb 335 contractes més. De totes maneres, si ho comparem amb el mes de juliol d’enguany, s’ha produït una disminució de la contractació del -42,29%.

En relació amb la contractació segons els sexe, el volum de la contractació femenina (1.074) ha estat inferior de la masculina (1.159). En aquest sentit, mentre que els contractes signats per homes han augmentat un 20,35% interanual, els signats per dones mostren un increment més petit del 14,86%.

Respecte a la contractació segons l'edat, la pujada més significativa es registra en el cas dels joves entre 20 i 25 anys, amb un augment interanual del 28,52%. No obstant això,  en relació amb el mes anterior el nombre de contractes registrats baixa en tots els casos, especialment en el dels menors de 20 anys (-60,38%).

En relació amb la contractació per grans sectors d’activitat i la comparació amb el mes de juliol d’enguany, destacar la baixada del nombre de contractes del sector Serveis en un -44,22%.

Les xifres de l’atur

Després de pràcticament quatre mesos de suau descens en les xifres de l'atur, l'agost es produeix un increment en el nombre de persones desocupades (1,45%). La taxa de variació és del 5,52% interanual, deixant la xifra de persones aturades a Badalona en 23.021,  1.204 més que el mes d’agost de 2011. La taxa d'atur se situa en el 19,55% (taxa TARE). En termes interanuals, l'increment és de 0,92 punts percentuals.

Pel que fa a l'atur segons el sexe, les xifres s'incrementen tant en el cas dels homes com en el de les dones. L'augment, però, és més acusat en el de les dones. El pes de l'atur femení se situa, d'aquesta manera, en el 46,67%.

Quant a l'atur segons l'edat, el major creixement es dóna en el grup d'edat de 45 a 49 anys, amb 404 persones aturades més que l'agost de 2011. Per la seva banda s'observa una disminució del -21,15% en el grup d'edat dels menors de 20 anys en  relació a l'any anterior.

Per acabar, la situació de l'atur en relació als grans sectors d'activitat es caracteritza per l'augment de l'atur a la industria, amb una variació interanual del 7,44%. Ens al contrari les persones aturades sense ocupació anterior disminueixen en un -6,80% respecte l’agost de 2011.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL