IMPO > Notícies > DECÀLEG PER NO COMETRE ERRORS EN EL CURRÍCULUM VITAE
    « Tornar al llistat  
    DECÀLEG PER NO COMETRE ERRORS EN EL CURRÍCULUM VITAE  
 
    ORIENTA'T | 19-11-2012
   
    Pautes i consells per a elaborar el teu CV
 

La realitat actual del mercat laboral, on les empreses es troben saturades de candidats per les escasses ofertes de feina, no ens permet cometre errades en la recerca d’un lloc de treball. Es una tasca difícil poder aconseguir una feina, donada la situació actual, per tant, ens hem de preparar al màxim i amb la major cura per incrementar les nostres opcions.

Un primer aspecte, però no l’únic, és disposar d’un CV ben elaborat: correcte i atractiu.

Algunes pautes a considerar:

  1. Estructurar el currículum de forma lògica i ordenada. Ordena els diferents apartats, les dades personals i de contacte; la formació; l’experiència professional; les àrees de coneixement com idiomes, informàtica, i altres dades rellevants. Es molt important fer esment de la nostra disponibilitat i incloure les nostres competències i habilitats més destacades i relacionades amb el tipus de feines que estem buscant.
  2. Cuidar el llenguatge tècnic en la redacció. No facis servir un llenguatge molt sofisticat, o inadequat.
  3. Revisar la ortografia i la redacció. Si tenim errors demostrarà una manca de cura, fet que no serà favorable per a nosaltres. Només aquest fet ja pot provocar el rebuig de la nostra candidatura.
  4. Evitar una redacció molt exagerada i recarregada. Pot provocar fàcilment que les dades no siguin creïbles i que ens rebutgin.  
  5. No incloure informació irrellevant per donar més pes al nostre CV. Un excés d’informació pot cansar i crear una impressió negativa. Hem de ser sincers i clars en el detall de la nostra trajectòria personal - professional.
  6. Eliminar la informació obsoleta: Sempre ha de tenir la informació actualitzada, els cursos recents que hem fet, la darrera experiència laboral, si hem modificat dades de contacte, etc.
  7. Extensió màxima recomanada. No sobrepassar, a nivell general, 1 ó 2 fulls. Un CV molt llarg pot avorrir i ens arrisquem a que l’entrevistador no el llegeixi.
  8. Una bona qualitat en la seva presentació. Paper de bona qualitat i una bona impressió.
  9. Adjuntar foto (opcional). No és imprescindible, però pot ajudar al seleccionador a donar una visió més completa de la nostra candidatura, saber si ens ajustem a la imatge de l’empresa, a la imatge que busquen per aquell lloc de treball. Però, recorda, si la inclous, ha de ser de bona qualitat, actual i que doni una bona imatge.
  10.  Altres aspectes a considerar. Inclou un apartat final fent referència a les teves habilitats, punts forts i característiques personals i professionals més destacades.

Hi ha molts models que pots utilitzar per elaborar el teu CV, així com moltes maneres de poder presentar-lo, però el més important és dedicar-li temps i cuidar amb molta cura tots els detalls. No oblidis que és el teu primer contacte amb l’empresa i la teva manera d’accedir a l’entrevista de feina.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Edició 2019 Formació Empresarial  
  Enguany es programarà de manera conjunta amb els municipis del Barcelonès Nord ...  
 
 
  Reempresa: Un recurs per a l'ocupació.  
  Ocupa't amb la continuïtat d'un negoci viable. ...  
 
 
  Networking de Reempresa amb els agents econòmics de la ciutat.  
  “Treballem conjuntament per promoure la continuïtat i evitar el tancament de les empreses!”. ...  
 
 
  Novetats sobre la Incapacitat temporal dels treballadors autònoms.  
  Canvis normatius obliguen els autònoms a cotitzar per contingències comunes des de l'1 de gener de 2019. ...  
   
 
AVÍS LEGAL