IMPO > Notícies > Projecte Treball Joves 2012: Motivació, compromís, i una intensiva recerca de feina, les principals
    « Tornar al llistat  
    Projecte Treball Joves 2012: Motivació, compromís, i una intensiva recerca de feina, les principals  
 
    ORIENTA’T | 13-12-2012
   
    Els grups de joves han finalitzat la seva formació i recerca de feina.
  http://www.impo.cat/orientacio/ofereix.html
 

El passat 30 de novembre  va finalitzar l’últim grup de joves participants del Projecte Treball Joves 2012, un nou programa d’aquest any, que ha tingut com a objectiu la realització d’accions intensives de suport a la inserció i de captació d’ofertes laborals per joves en situació d’atur.

A les entrevistes de selecció inicials, van participar 64 nois i noies,  dels  quals es van seleccionar 36 joves ,  entre 16  i 30 anys,  en situació d’atur. Aquests joves es van distribuir en 3 grups de 12 joves per cada edició. La durada de cada edició ha estat de tres setmanes intensives amb accions d’atenció individual i grupal d’orientació professional, formació i inserció laboral, amb una recerca de feina molt activa.

El nivell formatiu de la major part dels joves que han passat pel projecte ha estat mig – alt, amb cicles formatius de grau mitjà i superior, batxillerat i també alguns joves amb estudis universitaris. Un grup més petit tenia la ESO o Graduat escolar. De totes maneres la formació acadèmica no ha estat un requisit indispensable per participar en el projecte, sinó que s’ha valorat més la implicació, compromís i actituds tant en la recerca de feina com en l’opció de retornar als estudis reglats o continuar formant-se.

Durant l’estada dels joves en cada edició, aquests han rebut i han pogut participar en:

 

  • Assessorament personalitzat d’orientació vers el món laboral, la continuïtat de la seva formació acadèmica o valorar altres tipus de formació que millori el seu perfil professional.
  • Tallers grupals variats de recerca de feina i competències personals, sessions de  mobilitat europea,  de relacions laborals i d’emprenedoria (opció de l’autoocupació) amb la col·laboració d’altres entitats de Badalona.

 

La valoració final dels joves ha estat molt positiva i ha permès combinar la recerca intensiva de feina durant les tres setmanes amb un assessorament molt personalitzat a les necessitats i demandes de cada jove.

Fins al moment -primera setmana de desembre- s’ha enregistrat un 36% de inserció laboral i un 80% del total de joves reemprenen o inicien formació reglada i/o complementària.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  L’IMPO participa als espais d’assessorament del BIZBARCELONA  
  El tècnics del Programa Catalunya Empren i l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord van assessorar als estands de la Xarxa Empren i a l’espai d’Economi ...  
 
 
  Entorn digital vs entorn real  
  Gestionar amb eficàcia l’entorn digital ...  
 
 
  Coneixes el web d’empresa i comerç del CNL de Badalona i Sant Adrià?  
  El web del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià té un apartat especial dedicat al món de les empreses i el comerç ...  
 
 
  Recordatori del registre de la jornada laboral del personal assalariat.  
  El passat diumenge va entrar en vigor el Reial Decret Llei 8/2019 de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral. ...  
   
 
AVÍS LEGAL