IMPO > Notícies > SI, SI T’ESCOLTO... LA IMPORTÀNCIA DE LA ESCOLTA ACTIVA
    « Tornar al llistat  
    SI, SI T’ESCOLTO... LA IMPORTÀNCIA DE LA ESCOLTA ACTIVA  
 
    ORIENTA'T | 09-05-2017
   
    Tothom rep els missatges de la mateixa manera? Tothom és capaç d’assimilar, interpretar i interioritzar allò que ens estan dient?
 

La escola activa és un element essencial i molt important, una capacitat a tenir en compte per tal d’assimilar aquella informació que ens estan donant. En recerca activa de feina hem d’estar molt atents/es a tota aquella informació rellevant que està al nostre voltant i que ens pot  proporcionar una oportunitat laboral. Estar atent, estar alerta, actiu i amb capacitat d’escoltar i preguntar, no donar res per sabut a priori, preguntar i preguntar tot allò que calgui.

Seguint els següents passos, podràs fomentar i practicar la teva escola activa i, aconseguir, d’aquesta manera, que els missatges que estan al teu voltant t’arribin de manera òptima,i, així també, fomentar una bona interlocució amb les persones del teu voltant.

  • Respecta els sentiments: fes ús de la empatia, posicionant-te en el lloc de l’altre fins al punt d’entendre quins sentiments pot tenir davant d’una determinada situació que està vivint.
  • Demostra que estàs fent una escolta activa: ja sigui amb gestos, amb paraules, o amb expressions, però demostra que estàs, no només escoltant, sinó entenen, i interioritzant allò que t’ estan transmetent. Estar present però en el seu sentit més ampli
  • Pots optar per oferir consell al teu interlocutor/a, però mai sense imposar-lo
  • Intenta resumir tot allò que t’han dit. Fer un síntesi del que has entès, i tornar a dir-ho com a resum per verificar i comprovar que el missatge era aquest.
  • Observar el nostre interlocutor/a, amb el què diu i com ho diu, ens ajuda també a obtenir més informació, entendre i captar el missatge.

Intenta, doncs, aplicar aquestes senzilles pautes per millorar la teva capacitat d’escolta activa, com tot, és un aprenentatge per tant la pràctica és el que més utilitat pot tenir. T’ajudarà en la teva recerca activa de feina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  ENCARA NO SAPS QUÈ ÉS LA GARANTIA JUVENIL?  
  El programa de Garantia Juvenil, dirigit a joves entre 16 i 29 anys, per reduir l’atur juvenil i poder incrementar la formació i experiència professi ...  
 
 
  VI FIRA D´ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA  
  Del 20 al 22 d´octubre tindrà lloc la FESC d´enguany al recinte de Fabra i Coats de Barcelona ...  
 
 
  Redactar un mail per fer autocandidatura. Com ho faig !  
  Et presentem a continuació una sèrie de consells per tal de millorar la redacció dels teus correus electrònics a la hora de fer autocandidatura ...  
 
 
  CASA D’OFICIS TREBALL ALS BARRIS PLA DE TREBALL ALUMNES TREBALLADORS  
  Els alumnes treballadors de la Casa d’Oficis de Treball als Barris estan realitzant el Pla de Treball després d’haver superat la primera fase de forma ...  
   
 
AVÍS LEGAL