IMPO > Notícies > SI, SI T’ESCOLTO... LA IMPORTÀNCIA DE LA ESCOLTA ACTIVA
    « Tornar al llistat  
    SI, SI T’ESCOLTO... LA IMPORTÀNCIA DE LA ESCOLTA ACTIVA  
 
    ORIENTA'T | 09-05-2017
   
    Tothom rep els missatges de la mateixa manera? Tothom és capaç d’assimilar, interpretar i interioritzar allò que ens estan dient?
 

La escola activa és un element essencial i molt important, una capacitat a tenir en compte per tal d’assimilar aquella informació que ens estan donant. En recerca activa de feina hem d’estar molt atents/es a tota aquella informació rellevant que està al nostre voltant i que ens pot  proporcionar una oportunitat laboral. Estar atent, estar alerta, actiu i amb capacitat d’escoltar i preguntar, no donar res per sabut a priori, preguntar i preguntar tot allò que calgui.

Seguint els següents passos, podràs fomentar i practicar la teva escola activa i, aconseguir, d’aquesta manera, que els missatges que estan al teu voltant t’arribin de manera òptima,i, així també, fomentar una bona interlocució amb les persones del teu voltant.

  • Respecta els sentiments: fes ús de la empatia, posicionant-te en el lloc de l’altre fins al punt d’entendre quins sentiments pot tenir davant d’una determinada situació que està vivint.
  • Demostra que estàs fent una escolta activa: ja sigui amb gestos, amb paraules, o amb expressions, però demostra que estàs, no només escoltant, sinó entenen, i interioritzant allò que t’ estan transmetent. Estar present però en el seu sentit més ampli
  • Pots optar per oferir consell al teu interlocutor/a, però mai sense imposar-lo
  • Intenta resumir tot allò que t’han dit. Fer un síntesi del que has entès, i tornar a dir-ho com a resum per verificar i comprovar que el missatge era aquest.
  • Observar el nostre interlocutor/a, amb el què diu i com ho diu, ens ajuda també a obtenir més informació, entendre i captar el missatge.

Intenta, doncs, aplicar aquestes senzilles pautes per millorar la teva capacitat d’escolta activa, com tot, és un aprenentatge per tant la pràctica és el que més utilitat pot tenir. T’ajudarà en la teva recerca activa de feina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  NOVETATS per participar a les ofertes de feina de la BORSA de TREBALL d'IMPO Badalona  
  A partir del 2 de juliol del 2018 caldrà estar inscrit/a en la Xarxa Xaloc per tal de poder accedir a les nostres ofertes de feina. ...  
 
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
 
 
  Prepara’t per a l’acció!!! Nova programació de tallers monogràfics  
  Aprofita els nous tallers per definir la teva recerca de feina. Cursos intensius i tallers pràctics que t’ajuden a trobar feina. ...  
 
 
  Programa 'FEM OCUPACIÓ PER A JOVES 2017'  
  Ajuts a la contractació ...  
   
 
AVÍS LEGAL