IMPO > Notícies > ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE "CULTURA EMPRENEDORA A L'ESCOLA"
    « Tornar al llistat  
    ACTE DE CLOENDA DEL PROJECTE "CULTURA EMPRENEDORA A L'ESCOLA"  
 
    EMPRÈN | 30-05-2017
   
    La iniciativa, en què alumnes de 5è i 6è creen cooperatives escolars, comptarà amb la participació de dues escoles badalonines més de l’any vinent.
 

Els 90 alumnes de 5è i 6è de les escoles Alexandre Galí, Llorens Artigas i Miguel Hernández de Badalona que han participat aquest curs 2016-2017 en el projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’, s'ha vist reconeguda la seva tasca en un acte de cloenda celebrat aquest dilluns 29 de maig a les 11 hores a l’Institut Pau Casals de Badalona.

Aquesta és la sisena edició en què alumnes d’escoles de Badalona participen en la iniciativa de creació de cooperatives escolars des que el programa es va iniciar al curs 2011-2012. Per l’any que ve està previst que, a més dels centres que han estat involucrats en el projecte enguany, s’hi afegeixin les escoles Joan Coret i el Badalonès, fet que augmentarà el nombre de les cooperatives creades, passant de les quatre actuals a deu pel curs vinent.

Amb la incorporació d’aquests dos centres de Badalona, el projecte agafa encara més força a la ciutat i confirma el seu èxit arreu del territori. Actualment, aquesta innovadora iniciativa dirigida a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària s’està duent a terme a 131 centres, amb 222 cooperatives escolars, de 60 municipis i 40 en locals de la província de Barcelona.

Un curs de treballs

Fins a arribar a aquest acte de cloenda els alumnes han recorregut un llarg procés per crear les cooperatives i poder vendre els productes realitzats als Encants de Montigalà. Cada grup ha aprovat els seus estatuts, creat la junta directiva, demanant la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentant la sol·licitud del permís per posar una parada en els Encants.

En una primera fase van fer un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO. Posteriorment, van rebre formació sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han hagut de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. En aquest camp els han ajudat la Fundació Salut Alta, l’Associació La Mussara i AFANOC. Per altra banda, han treballat la seva imatge corporativa i el seu logotip amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo. Finalment, han fet un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’un responsable de Triodos Bank.

Les quatre cooperatives han comptat, també, amb el suport de La Sargantana Cooperativa que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la nostra ciutat. Aquest projecte està integrat en el pla anual de cada centre i afavoreix el desenvolupament del currículum escolar.

El projecte ‘Cultura emprenedora a l’escola’ està promogut per la Diputació de Barcelona i neix a partir de l’experiència que desenvolupa la Ciudad Industrial del Valle del Nalón, SAO (Valnalón). A Badalona compta amb el suport de les Àrees de Cultura, Educació i Esports; de Promoció Econòmica, Comerç, Consum i Turisme; i de l’Institut Municipal de Promoció de l’Ocupació de l’Ajuntament de Badalona.

Font d'informació: Ajuntament de Badalona http://ow.ly/Or0w30c8Umk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Mobile World Congress 2018  
  Rècord de presencia d’empreses catalanes a l’edició d’enguany ...  
 
 
  EMPRENDRE: 6 PUNTS CLAU  
  Recomanacions a l'hora de posar en marxa la teva idea de negoci. ...  
 
 
  Badalona Conviu. Pla d’ocupació 2018  
  Del 19 a 28 de febrer, s'obre el procés d’inscripció per participar al Pla d’ocupació “Badalona Conviu” amb finançament municipal. ...  
 
 
  ENFEINA'T 2017 | Publicació de relació de persones  
  Publicació de la relació de persones seleccionades per al programa ENFEINA’T 2017 ...  
   
 
AVÍS LEGAL