IMPO > Notícies > FORMAR-SE: NECESSARI I IMPORTANT
    « Tornar al llistat  
    FORMAR-SE: NECESSARI I IMPORTANT  
 
    ORIENTA'T | 07-06-2017
   
    Estar a l’atur és un bon moment per aprofitar i millorar la nostra formació. A més formació, més oportunitats laborals.
 

El fet de tenir més formació no és sinònim de tenir més èxit laboral. Però si que és veritat que, a més formació, més possibilitats d’aconseguir aquella oportunitat laboral desitjada.

Durant els processos de selecció es valoren diferents ítems dels candidats i candidates presentats a les candidatures per tal de fer la millor selecció possible. Evidentment, la trajectòria i motxilla formativa pot fer que una candidatura destaqui per sobre d’altres i ser finalment la seleccionada per a treballar.

Segons un article publicat a La Vanguardia, “L’educació permet avui als residents europeus gaudir de més possibilitats de trobar feina, i així seguirà sent, tot i que “és important destacar que l’atur de llarga durada se sol aguditzar amb el temps, ja que la distància amb el mercat laboral s’engrandeix. Per aquest motiu, és molt important que aquesta població pugui mantenir els coneixements i les competències actualitzats, així com oferir respostes a les demandes canviants de l’entorn laboral”.

Tal i com ens diu aquest article, el temps a l’atur pot ser un bon moment per mantenir i/o adquirir nous coneixements relacionats amb la professió actual. Per saber quins són els requeriments actuals dins del nostre sector professional, podem visualitzar ofertes de feina de la nostra professió, i així valorar quin és el perfil desitjat, confrontar-ho amb el nostre perfil actual, i decidir quins aspectes s’han de treballar per millorar-los.

En aquest sentit, no només s’hauria de fer millora a través de la formació en la part més tècnica del nostre bagatge professional, si no també en allò referent a les competències que ens ajuden a desenvolupar la nostra tasca de manera òptima i amb efectivitat: “Perquè la població estigui constantment formada no n’hi ha prou amb les qualificacions acadèmiques  adequades, i amb el nou nivell d’exigència que el mercat demanda. A més del coneixement i de la tècnica, també es requereixen, i cada vegada en major grau, aquestes habilitats no cognitives, que aconsegueixen que empleat i funció encaixin de manera precisa”.

En aquests sentit, i seguint l’article de La Vanguardia: “Els empresaris no consideren que els treballadors acabats de graduar compleixin amb la qualificació necessària per exercir les tasques requerides pel lloc de treball. Les persones que s’adaptin al canvi amb més facilitat, les que tinguin més capacitat d’anàlisi, les resolutives i creatives, que sàpiguen motivar i gestionar equips seran les que aconsegueixin l’èxit, ja que les seves habilitats no cognitives (socioafectives), generaran confiança en l’entorn, fet que cada vegada és més valorat en qualsevol relació laboral (Afirma Carmen Paradinas, investigadora de l’Strategic Research Center d’EAE i autora de l’informe”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Mobile World Congress 2018  
  Rècord de presencia d’empreses catalanes a l’edició d’enguany ...  
 
 
  EMPRENDRE: 6 PUNTS CLAU  
  Recomanacions a l'hora de posar en marxa la teva idea de negoci. ...  
 
 
  Badalona Conviu. Pla d’ocupació 2018  
  Del 19 a 28 de febrer, s'obre el procés d’inscripció per participar al Pla d’ocupació “Badalona Conviu” amb finançament municipal. ...  
 
 
  ENFEINA'T 2017 | Publicació de relació de persones  
  Publicació de la relació de persones seleccionades per al programa ENFEINA’T 2017 ...  
   
 
AVÍS LEGAL