IMPO > Notícies > 14 projectes han rebut finançament a interès 0% per a la generació d’ocupació a la ciutat de BDN
    « Tornar al llistat  
    14 projectes han rebut finançament a interès 0% per a la generació d’ocupació a la ciutat de BDN  
 
    EMPRÈN | 30-11-2017
   
    La iniciativa està dotada de 270.000 euros del pressupost participatiu que s’han destinat a microcrèdits empresarials
 

 

Aquest dimarts a la sala de premsa de l’edifici municipal El Viver a tingut lloc la presentació dels 14 projectes de Badalona que han rebut un ajut municipal en forma de microcrèdit sense interessos que els ha permès engegar un nou negoci o consolidar una iniciativa ja existent.

L’Ajuntament de Badalona i Acció Solidària Contra  l’Atur (ASCA) van impulsar el programa #CreditBadalona dotat de 270.000 euros del pressupost participatiu, destinat a finançar la creació de noves empreses i ajudar a les ja existents a generar ocupació a la ciutat. La gestió d’aquest fons aportat per l’Ajuntament de Badalona ha anat a càrrec de l’Acció Solidària Contra l’Atur, una fundació privada sense ànim de lucre.

Durant l’acte l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha volgut destacar la transcendència d’aquesta iniciativa “per assolir una ciutat més justa, igualitària i inclusiva més enllà de la imprescindible creació d’ocupació”. “Aquest tipus de gestos polítics ens permeten introduir noves estructures que empoderen les petites empreses i la ciutadania i alhora permeten fer realitat projectes que potser no podrien tirar endavant sense aquestes ajudes”, ha explicat l’alcaldessa.

Àlex Mañas, segon tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera Sostenible, també ha mostrat la seva satisfacció per “tirar endavant una iniciativa que ens permet promocionar projectes de tots els sectors, amb diferents models econòmics i marcats per la innovació en els seus models productius”. El regidor s’ha mostrat convençut que el programa #CreditBadalona “ens permet crear ocupació i alhora fomentar el creixement del teixit empresarial”.

Per la seva part, Oriol Romances, president d’Acció Solidària Contra l’Atur ha agraït a l’Ajuntament de Badalona la confiança en la fundació per realitzar aquest projecte. “Ha estat un goig poder treballar a Badalona, és una experiència que volem repetir” ha explicat Romances.

Cal recordar que fins al passat 6 de juliol es van presentar 26 sol·licituds d’ajuts per un import superior als 475.000 euros. Posteriorment s’ha fet un procés de selecció de les peticions per a la concessió finalment de 14 crèdits a empreses o projectes d’empreses. En aquest procés s’han analitzat els plans d’empresa, que van comptar amb el suport dels tècnics municipals de la Unitat de Foment Empresarial de l’IMPO, s’han realitzat entrevistes per valorar les aptituds dels projectes i s’han ponderat altres factors com ara, principalment, la creació d’ocupació.

Els projectes que han rebut els crèdits són:

 • L’Escoleta Badalona, llar d’infants activa, oberta i de futur, que acull a nens del primer cicle d’educació infantil. El nostre Projecte Educatiu pretén el desenvolupament integral, respectant els ritmes concrets i necessitats específiques de cada nen.
 • Gimnàs 7 de Fitness. 7deFitness és un nou concepte de centre esportiu on es fomenta l'esport per a  la salut en un ambient familiar i divertit. El centre ofereix  una atenció personalitzada, activitats dirigides, servei de nutrició, servei de coaching motivacional i entrenador personal.
 • Pedaleando.  Pedaleando sustenta varies línies de negoci: Dropshipping (B2C), a través de mundoebikes.es, distribució (B2B), a través de voguebikes.es, distribució de mobilitat elèctrica, disseny i comercialització de mobilitat especial (tricicles de treball), lloguer de bicicletes elèctriques (en la actualitat convencionals) i taller de reparacions i servei tècnic oficial.
 •  Belkos Belleza. Empresa enfocada a la distribució de productes cosmètics d’alta qualitat, innovadors i pioners. Uns dels productes estrella de la companyia és la roba reductora Belkos Svelt.
 • 4 Pedres, cerveceria. La cerveseria 4 Pedres és un negoci familiar vinculat a la cultura, la cervesa i l’oci.  L’empresa està avalada per 12 anys de dedicació a la recuperació, la recerca, la creació i la divulgació de la cultura de la cervesa.
 • Nins, escola bressol. Els nins és una escola bressol que lluita per un canvi educatiu on l’infant és el centre de tot aprenentatge. Aprenem de forma significativa a partir de la descoberta i la experimentació, partint de la llibertat de moviment i la potenciació de la seva autonomia.
 • Cooperativa de serveis AMPAS. El projecte es basa en crear una extraescolar de robòtica educativa que arribi a tothom. Una nova manera d’entendre l’espai educatiu en horari no lectiu.
 • Bdn Lab. Centre d'edició i fabricació digital situat a Badalona que reuneix diferents tipus de tecnologia al servei de l'educació i l'àmbit maker. Es divideix en 3 espais: FabLab, Edulab i un espai de coworking
 • Te Taller d’expressió creativa, productora d’art, manualitats i art plàstic des de la qual produir projectes creatius i objectes d’art, així com vendre serveis creatius, que incloguin tots  els serveis que pugui oferir tant l’espai com la infraestructura i la logística personal.
 • Opció BIO-SmartFoods. Smartfoods crea una línia de menjar sa, en el que el protagonisme el té les verdures, les fruites i les hamburgueses i frankfurt vegetarians. El nostra projecte conjuga la necessitat de menjar fora de casa i no renunciar a un menjar que sigui saludable pel nostre organisme.
 • Sana Centre de Psicologia. SANA Psicologia Badalona és un servei d’atenció psicològica especialitzada en la prevenció, avaluació i intervenció de les diferents dificultats que poden afectar al dia a dia de nens/es, adolescents i adults.
 • Samon Technologies, Instal·lacions de sistemes informàtics. Empresa dedicada a la subcontractació de serveis d’empreses de retail, franquiciadores i distribuïdores del sector electrònic, informàtic, comunicacions i noves tecnologies.
 • Miquel Ariza Duran i Miquel Costa Fonollà. Pesca artesanal al litoral català.
 • Jonathan López. Empresa dedicada al transport i distribució de mercaderies a escala provincial, principalment a Barcelona.

 

Badalona, 28 de novembre de 2017

 

Imatge a l'ajuntament de Badalona amb els premiats


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Nova convocatòria | Programa Acredita’t.  
  Nova convocatòria d'acreditació de competències 2018-2019. ...  
 
 
  NOVETATS per participar a les ofertes de feina de la BORSA de TREBALL d'IMPO Badalona  
  A partir del 2 de juliol del 2018 caldrà estar inscrit/a en la Xarxa Xaloc per tal de poder accedir a les nostres ofertes de feina. ...  
 
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
 
 
  IMPO aconsegueix el certificat ISO 9001  
  Què és el certificat ISO 9001:2015? Per quin motiu IMPO obté aquesta certificació? ...  
   
 
AVÍS LEGAL