IMPO > Notícies > Nou cas d'èxit de REEMPRESA
    « Tornar al llistat  
    Nou cas d'èxit de REEMPRESA  
 
    EMPRÈN | 22-12-2017
   
    Entrevista del cas d’èxit de l’empresa 'Fruites i Verdures Lucena'
 

 

L’IMPO ofereix assessorament gratuït per a totes aquelles persones que estan pensant en traspassar el seu negoci o en adquirir-ne un que estigui en funcionament.

 

Us transcrivim l’entrevista que s’ha realitzat tant al Cedent com al Reemprenedor de l’empresa Fruites i Verdures Lucena, ubicada al carrer Coll i Pujol, 143 baixos, 08917 Badalona (Barcelona).

Descripció del Cedent, del Reemprenedor i del cas:

 • Nom, cognoms i edat del cedent: José Manuel Lucena (33)
 • Nom, cognoms i edat del reemprenedor: Anna Pallach (34)
 • Data de la formalització de la compravenda: 29/11/2017

Preguntes:

Cedent

 1. Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?

José Manuel (C): Es tracta d’un comerç al detall de fruites, verdures, hortalisses i tubercles. L’empresa s’ha anat consolidant al llarg dels anys i disposa d’una cartera de clients activa, amb una bona facturació.

 1. Per què va decidir posar-la a la venda?

José Manuel (C): Degut a un canvi de professió no disposo del temps necessari per atendre correctament la marxa del negoci i vaig decidir cedir-lo a algú amb la motivació, il·lusió i implicació suficient perquè l’empresa pugui seguir el seu curs.

 1. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant així tota la fase de creació? Li hagués agradat a vostè tenir aquesta oportunitat?

José Manuel (C): Sense dubte, reemprendre un negoci que ja funciona suposa un estalvi molt important en quant a tràmits i burocràcia i no existeix tant de risc com crear una empresa des de cero.

Reemprenedor:

 1. Quin “toc” personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

Anna Pallach (R): Actualment pretenc centrar els meus esforços en mantenir el nivell que ha deixat el cedent i arribar a consolidar-lo amb una cartera de clients sòlida. Més endavant, m’agradaria destinar una part de la fruiteria al “Km. 0”, amb productes més frescos i ecològics al haver viatjat menys.

 1. Quin acompanyament heu pactat amb el cedent per què et pugui transmetre tot el coneixement i la clientela?

Anna Pallach (R): Des dels inicis de les negociacions hi ha hagut una molt bona relació entre nosaltres, el tracte és directe i amable i vam pactar un acompanyament inicial durant els primers dies quan reprengui el negoci. No hi haurà cap problema en que vingui a ajudar-me doncs José Manuel (C) també em servirà la fruita des de Mercabarna i ens veurem pràcticament cada dia.

 1. Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?

Anna Pallach (R): Inicialment no tinc previst contractar cap treballador, però si la marxa del negoci ho exigeix i augmenta el volum de feina, em plantejaria contractar alguna persona més endavant.

 1. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Anna Pallach (R): Hi ha hagut molt bon feeling entre nosaltres i bona relació, des de la realització del projecte o pla de Reempresa a l’alta d’autònoma i la firma del contracte de traspàs van transcórrer només unes dues setmanes aproximadament.

 1. Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Anna Pallach (R): Estic molt contenta amb la rapidesa i amabilitat que m’han atès al IMPO, de fet no coneixia que podria venir tantes vegades com fos necessari durant els assessoraments i dubtes que m’anessin sorgint durant el procés.  Per tant, el meu consell seria: abans de prendre qualsevol decisió important, veniu al IMPO!

 

 

 Si desitja informació, tant si té un negoci per cedir o vol agafar un, pot concertar una entrevista amb Albert Badia Ripoll en el telèfon 93 460 52 00 o enviar un correu a sae@impo.cat 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  7DE FITNESS | Organitza una Jornada Solidària  
  Entrevista a Vicky Tondo propietària de 7DE FITNESS. Una dona emprenedora i solidària. ...  
 
 
  Criteris a valorar a l'hora de triar la forma jurídica  
  La importància de la forma jurídica adequada ...  
 
 
  Les habilitats comunicatives durant la recerca de feina  
  Consells per millorar l’habilitat comunicativa ...  
 
 
  11 persones ja han trobat feina amb el suport del programa 30 PLUS.  
  Les empreses poden contractar persones aturades de Badalona majors de 30 anys i acollir-se a una subvenció de fins a 6.363 €. ...  
   
 
AVÍS LEGAL