IMPO > Notícies > Buscar feina correctament és molt important per trobar-la aviat.
    « Tornar al llistat  
    Buscar feina correctament és molt important per trobar-la aviat.  
 
    ORIENTA’T | 12-01-2018
   
    Actualment hi ha un nou programa amb accions formatives i itineraris d'orientació per a la recerca de feina. Programa: "Treball als Barris"
 

Sobretot a l’inici d’estar a l’atur, les persones que es troben en procés de recerca de feina dediquen molt de temps a la recerca d’ofertes i a la inscripció a portals webs específics. No obstant, aquesta dedicació no sempre dóna els fruits esperats o, com a mínim, no en el termini desitjat. Per què pot passar això?. Generalment perquè cal buscar feina correctament per trobar feina aviat.

Què és important a l’hora de buscar feina?

Primer de tot, és molt important tenir clar quin és el meu itinerari professional i formatiu (de què he treballat i en què m’he format) i quines són les meves competències i habilitats (què ser fer bé).

En segon lloc, he de tenir molt clar quin és el meu objectiu professional: de què vull treballar.

Aquest objectiu professional haurà d’estar en consonància amb el mercat de treball actual. 

Un cop estan clars aquests conceptes, cal confeccionar unes eines de recerca adequades: cal tenir un bon currículum i una bona carta de presentació. Aquestes eines em seran molt útils per argumentar amb claredat la meva candidatura, ja que seran la meva carta de presentació en un procés de selecció. Si conec molt bé el meu currículum i tinc clars els motius que em porten a postular-me per a un lloc de treball concret, ho podré explicar clarament a l’entrevista i tindré més possibilitats d’èxit.

Per últim, mantenir la motivació, saber com funcionen els processos de selecció i tenir uns hàbits de recerca (mirar les ofertes periòdicament o enregistrar les ofertes on t’apuntes) t’ajudarà a trobar feina abans.

Què pots fer si t’està costant trobar feina?

Si estàs en procés de recerca de feina i penses que en algun d’aquests aspectes encara pots millorar, des del Programa Treball als Barris et podem donar un cop de mà. Aquest recurs està adreçat a les veïnes i veïns dels barris de La Salut, Llefià, La Pau, Artigues, El Remei i Sant Roc i són principalment accions d’orientació laboral i formació. El programa compta amb un equip de professionals d’orientació que donen suport i assessorament a les persones participants.

Per tal de facilitar el procés de recerca de feina, el programa inclou formacions en competències bàsiques, com castellà i informàtica, així com accions formatives d’Activitats Auxiliars de Magatzem (amb formació en manipulador d’aliments i en carretons elevadors), Monitor d’activitats de Lleure infantil i juvenil,  Neteja de Superfícies, Edificis i Locals (amb continguts específics de neteja de vidres i ús de maquinària) i dos mòduls d’especialització en Neteja de Vidres i Neteja de Sales Blanques.

També es realitzaran els tallers pre-laborals Treballem per l’Esport i Estètica, formacions que orientaran als participants sobre les diferents sortides laborals vinculades al mon de l’esport i de la imatge i on es farà especial incidència en els hàbits laborals i formatius. 

Aquestes accions estan subvencionades pel Servei d’Ocupació de Catalunya en el marc del projecte Treball als Barris, i pel propi IMPO de l’Ajuntament de Badalona.

 

Icones del SOC, Generalitat i Ministeri

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  NOVETATS per participar a les ofertes de feina de la BORSA de TREBALL d'IMPO Badalona  
  A partir del 2 de juliol del 2018 caldrà estar inscrit/a en la Xarxa Xaloc per tal de poder accedir a les nostres ofertes de feina. ...  
 
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
 
 
  III Jornada Badalona Territori Socialment Responsable  
  Empreses per una societat sostenible | ètica, principis i responsabilitat ...  
 
 
  Butlletí Breus d'IMPO  
  Informa't de la Formació i Programes que ofereix IMPO ...  
   
 
AVÍS LEGAL