IMPO > Notícies > Mesura el teu grau d'ocupabilitat
    « Tornar al llistat  
    Mesura el teu grau d'ocupabilitat  
 
    ORIENTA’T | 09-02-2018
   
    L'ocupabilitat és el grau de probabilitat de que una persona trobi feina en un moment concret i d'una ocupació determinada.
 

 

No ve determinada sinó que és un factor que es pot treballar i millorar amb la finalitat de tenir més possibilitats a l'hora de trobar feina. Hem de fer encaixar el nostre perfil disponible amb el perfil exigible de l'empresa.

Per mesurar el teu nivell i aconseguir millorar, pots fer:

 • Tenir clar el teu objectiu laboral, de què busques feina. Això et permetrà mostrar interès, buscar les ofertes que s'adapten a la teva demanda en els canals correctes, poder preparar bé l'entrevista de treball, etc. Per plantejar-nos un o diversos objectius professionals hem de tenir clar què és el que sabem fer, quins coneixements tenim i quines competències.
 • Conèixer el perfil exigible. Un cop ens hem plantejat a què ocupacions ens agradaria accedir és important conèixer quins són els requisits per a aquestes ocupacions i veure si realment podríem accedir i si ens contractarien.
 • Factors biològics. L'edat pot ser un factor positiu o negatiu segons l'ocupació o l'empresa a la qual ens dirigim. Per canviar això podem ressaltar altres factors què tinguem i contraresten.
 • Millora el perfil disponible. Millora de la qualificació, bon coneixement d’idiomes, estar al corrent de les noves tecnologies, desenvolupament de competències transversals.
 • Valora la teva disponibilitat. Quant més disponible sigui una persona, més probable serà que trobi feina. Amb disponibilitat ens referim a aspectes com: l'horari, el desplaçament, flexibilitat salarial, si busquem treball en més d'una ocupació, etc.
 • Canals d'ocupació. Descobrir quins canals de recerca de feina són més efectius per a la nostra ocupació i crear una xarxa de contactes d'antics companys de treball o persones del mateix perfil professional que sàpiguen de la nostra forma de fer o interès ens permetrà ser candidats d'ofertes.
 • Un currículum i una carta de presentació que siguin concisos, coherents i clars amb el nostre objectiu. Sigues creatiu, marca valor diferencial, intenta impactar.
 • Preparar l'entrevista de selecció. Preveure quin tipus de preguntes ens poden fer, preparar aquells punts que volem ressaltar, exemples de les nostres competències i saber argumentar moments difícils o complexos.
 • Dedicació a la cerca. El temps que dediquem a buscar feina serà proporcional a les oportunitats que tinguem.
 • Tendències del sector. Mirar si el sector professional cap al qual ens dirigim està en alça o recessió, és a dir, si es produeixen contractacions o no. Si ens dirigim a buscar feina d'un sector que estigui en alça, la nostra ocupabilitat augmentarà.
 • Motivació, confiança i actitud positiva.

Si necessites més orientació i assessorament laboral, consulta al Servei d’Orientació de l’IMPO.

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  7DE FITNESS | Organitza una Jornada Solidària  
  Entrevista a Vicky Tondo propietària de 7DE FITNESS. Una dona emprenedora i solidària. ...  
 
 
  Criteris a valorar a l'hora de triar la forma jurídica  
  La importància de la forma jurídica adequada ...  
 
 
  Les habilitats comunicatives durant la recerca de feina  
  Consells per millorar l’habilitat comunicativa ...  
 
 
  11 persones ja han trobat feina amb el suport del programa 30 PLUS.  
  Les empreses poden contractar persones aturades de Badalona majors de 30 anys i acollir-se a una subvenció de fins a 6.363 €. ...  
   
 
AVÍS LEGAL