IMPO > Notícies > Mesura el teu grau d'ocupabilitat
    « Tornar al llistat  
    Mesura el teu grau d'ocupabilitat  
 
    ORIENTA’T | 09-02-2018
   
    L'ocupabilitat és el grau de probabilitat de que una persona trobi feina en un moment concret i d'una ocupació determinada.
 

 

No ve determinada sinó que és un factor que es pot treballar i millorar amb la finalitat de tenir més possibilitats a l'hora de trobar feina. Hem de fer encaixar el nostre perfil disponible amb el perfil exigible de l'empresa.

Per mesurar el teu nivell i aconseguir millorar, pots fer:

 • Tenir clar el teu objectiu laboral, de què busques feina. Això et permetrà mostrar interès, buscar les ofertes que s'adapten a la teva demanda en els canals correctes, poder preparar bé l'entrevista de treball, etc. Per plantejar-nos un o diversos objectius professionals hem de tenir clar què és el que sabem fer, quins coneixements tenim i quines competències.
 • Conèixer el perfil exigible. Un cop ens hem plantejat a què ocupacions ens agradaria accedir és important conèixer quins són els requisits per a aquestes ocupacions i veure si realment podríem accedir i si ens contractarien.
 • Factors biològics. L'edat pot ser un factor positiu o negatiu segons l'ocupació o l'empresa a la qual ens dirigim. Per canviar això podem ressaltar altres factors què tinguem i contraresten.
 • Millora el perfil disponible. Millora de la qualificació, bon coneixement d’idiomes, estar al corrent de les noves tecnologies, desenvolupament de competències transversals.
 • Valora la teva disponibilitat. Quant més disponible sigui una persona, més probable serà que trobi feina. Amb disponibilitat ens referim a aspectes com: l'horari, el desplaçament, flexibilitat salarial, si busquem treball en més d'una ocupació, etc.
 • Canals d'ocupació. Descobrir quins canals de recerca de feina són més efectius per a la nostra ocupació i crear una xarxa de contactes d'antics companys de treball o persones del mateix perfil professional que sàpiguen de la nostra forma de fer o interès ens permetrà ser candidats d'ofertes.
 • Un currículum i una carta de presentació que siguin concisos, coherents i clars amb el nostre objectiu. Sigues creatiu, marca valor diferencial, intenta impactar.
 • Preparar l'entrevista de selecció. Preveure quin tipus de preguntes ens poden fer, preparar aquells punts que volem ressaltar, exemples de les nostres competències i saber argumentar moments difícils o complexos.
 • Dedicació a la cerca. El temps que dediquem a buscar feina serà proporcional a les oportunitats que tinguem.
 • Tendències del sector. Mirar si el sector professional cap al qual ens dirigim està en alça o recessió, és a dir, si es produeixen contractacions o no. Si ens dirigim a buscar feina d'un sector que estigui en alça, la nostra ocupabilitat augmentarà.
 • Motivació, confiança i actitud positiva.

Si necessites més orientació i assessorament laboral, consulta al Servei d’Orientació de l’IMPO.

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Matinal de la Reempresa a Badalona  
  Un matí per comprar o vendre la teva empresa ...  
 
 
  III Jornada Badalona Territori Socialment Responsable  
  Empreses per una societat sostenible | ètica, principis i responsabilitat ...  
 
 
  NOVETATS per participar a les ofertes de feina de la BORSA de TREBALL d'IMPO Badalona  
  A partir del 2 de juliol del 2018 caldrà estar inscrit/a en la Xarxa Xaloc per tal de poder accedir a les nostres ofertes de feina. ...  
 
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
   
 
AVÍS LEGAL