IMPO > Notícies > Criteris a valorar a l'hora de triar la forma jurídica
    « Tornar al llistat  
    Criteris a valorar a l'hora de triar la forma jurídica  
 
    EMPRÈN | 19-03-2018
   
    La importància de la forma jurídica adequada
 

 

Quan es va a donar forma a una idea de negoci, el més convenient és elaborar un pla d'empresa on es realitza l'estudi de forma concisa de l'activitat mercantil que es va a desenvolupar, és a dir, es defineix el mercat en el qual es s'ha d'actuar, les necessitats econòmiques, humanes i materials necessàries, les despeses inicials de posada en marxa, el finançament i els resultats econòmics i comercials que es preveuen obtenir.

Una qüestió fonamental, a la qual no s'ha de restar importància, és l'elecció de la figura jurídica de la futura empresa. S'ha de enquadrar el projecte empresarial en una forma jurídica concreta de les que estan regulades en el marc legal. Triar adequadament la forma jurídica pot evitar en el futur problemes d'indefinició o  de qualsevol altra índole que puguin acabar perjudicant l'activitat empresarial.

Els criteris precisos per a l'elecció de la forma jurídica són difícils d'establir, ja que cada projecte empresarial presenta unes característiques pròpies que requereixen un estudi particular i concret.

Entre d'altres podem destacar els següents criteris:

  • L'activitat que es realitzarà.
  • El nombre de promotors que participen en el projecte i el seu grau d'implicació.
  • Complexitat o rapidesa en la tramitació de la constitució i posterior gestió.
  • Llibertat d'acció de l'emprenedor.
  • Necessitats econòmiques del projecte.
  • La responsabilitat patrimonial que comporta el desenvolupament de l'activitat.
  • Aspectes fiscals i de seguretat social.
  • Accés a ajuts públics.

 

Des de la Unitat de Foment Empresarial de l’IMPO, l'experiència ens mostra que entre els nostres emprenedors la majoria es decideix per ser empresari individual per les següents qüestions: cost de constitució gratuït, escassos recursos inicials, manca de socis o col·laboradors i incògnita pel que fa a la durada de l'empresa, entre d'altres.

En relació a les formes societàries, l'elecció majoritària és principalment la de Societat Limitada, per la restricció que hi ha pel que fa a la responsabilitat patrimonial davant tercers resultants de l'activitat de la mateixa.

Una altra forma jurídica que si s’adapta als participants i al projecte té moltes avantatges és la Cooperativa, a més a més de ser la forma més democràtica de constituir una empresa.

Per a més informació sobre les diferents formes jurídiques en què pots pensar a l'hora de muntar el teu negoci, pots dirigir-te a la Unitat de Foment Empresarial de l'IMPO (C/ Nova Cançó, 1 o mirar el següent link: Formes Jurídiques

 

D'altra banda, des del Punt d'Atenció a l'Emprenedor (PAE) de l’ IMPO, fem la tramitació de l'alta en les següents formes jurídiques:


Per a més informació

Imatge Formes Jurídiques


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  INICI PROGRAMA ENFEINA’T  
  Del 28 al 31 de gener, IMPO de l'Ajuntament de Badalona obre el procés d'inscripció del programa ENFEINA'T ...  
 
 
  Entrevista a Carme Aleu  
  Carme Aleu | Interiorista especialitzada en locals comercials i oficines. ...  
 
 
  Novetats autònoms 2019  
  Et presentem les darreres novetats que entren en vigor al gener ...  
 
 
  Inici programa de treball i formació – TRFO 2018  
  Del 7 a l’11 de gener de 2019, s'obre el procés d’inscripció per participar a la propera edició del programa Treball i Formació ...  
   
 
AVÍS LEGAL