IMPO > Notícies > Vas pel bon camí (digital)?
    « Tornar al llistat  
    Vas pel bon camí (digital)?  
 
    ORIENTA’T | 31-05-2018
   
    Pots comprovar com gestiones la teva identitat digital amb aquesta nova càpsula de coneixement.
 

Quan fem servir la xarxa en general, i  les socials en particular, a vegades no som conscients de tota la informació que movem dins d’elles respecte a nosaltres mateixos/es. Les diferents pàgines s’adapten a les normatives legals actuals envers la privacitat de dades, però.... què pots fer tu a nivell particular?

Hi ha una sèrie d’accions, fàcils i senzilles  de portar a terme, que tu mateix/a pots posar a la pràctica i t’ajudaran a mantenir la teva privacitat, i només exposar aquelles dades que vols que siguin exposades.

Fer servir Internet és un hàbit que gairebé tothom fa en el dia a dia, per tant, has de tenir en compte aquestes aspectes a l’hora de navegar per la xarxa, ja que un excés de confiança pot ser perjudicial per la nostra persona.

Quines pautes i/o accions pots fer?

  • Crea un perfil responsable: valora l’objectiu que tens amb aquell perfil, i en aquella xarxa en concret i pren les accions que consideris oportunes per tal de treure’n profit. Cada xarxa té un objectiu diferent, i és per aquest motiu que has de valorar quina xarxa fer servir segons el teu objectiu, i també fer-la servir segons els teus propòsits.
  • Configura la eina de privacitat i seguretat: has de tenir certa protecció a la xarxa, i gestionar l’accessibilitat a aquelles persones que vols que hi tinguis accés. No tothom ha de poder veure tota la informació si realment no és lo que vols. Per aquest motiu, tingues en compte les opcions que t’ofereixen les webs en quan a privacitat, i valora el grau en el qual vols fer les teves dades públiques.
  • Tanca la sessió de la pàgina on estiguis: aquest gest, senzill i fàcil, costa a vegades fer, i és molt important per tal de tancar correctament l’accés a les nostres dades. Sobretot tingues en compte realitzar aquesta acció quan naveguis a ordinadors d’ús públic.
  • Fes servir el sentit comú, així de senzill, i tant complicat a la vegada. Deixa’t guiar per la teva intuïció, tant en el tipus de xarxa a fer servir, com en la informació que traspasses a la vida digital.

Vine a les nostres Sales de Recerca de Feina per poder obtenir assessorament professional i especialitzat en l’àmbit de la recerca de feina.

Imatge de les Xarxes socials de la noticia Vas pel bon Camí (digital)


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Fires d’ocupació 2019  
  Assistir a fires d’ocupació et pot facilitar una sèrie d’avantatges dins del teu procés de recerca de feina. ...  
 
 
  INICI PROGRAMA TREBALL ALS BARRIS  
  Del 18 al 22 de març l'IMPO obre la inscripció per la propera edició del programa d’experiència laboral “Treball als Barris” ...  
 
 
  Formació Habilitats de comunicació.  
  Formació adreçada a treballadors en actiu. ...  
 
 
  Llei de Protecció de Dades  
  TALLER: La protecció de dades a les cooperatives i les entitats d'economia social ...  
   
 
AVÍS LEGAL