IMPO > Notícies > Barcelona busca professionals informàtics
    « Tornar al llistat  
    Barcelona busca professionals informàtics  
 
    ORIENTA’T | 01-06-2018
   
    El creixement de “start-ups” a la ciutat i la proliferació d’empreses multinacionals, fa que el sector informàtic sigui un dels més demandats
 

El creixement de “start-ups” a la ciutat, junt amb la proliferació d’empreses multinacionals, fa que el sector informàtic sigui un dels més demandats a la ciutat de Barcelona.

Aquest gran volum de vacants amb necessitat de ser cobertes, fa que les candidatures a nivell informàtic no siguin suficients. Com a conseqüència d’això, les empreses amb demandes de perfils tecnològics busquen perfils estrangers o d’altres comunitats autònomes.

Hi han 3 grans àrees:

  • Starts ups
  • Empreses d’atenció al client (Selbytel, Colt Visa, Booking)
  • Departaments digitals de grans multinacionals com Nestlé, Zurich, o Roche

Només al districte del 22@, durant els darrers 3 anys s’han incorporat 25.000 nous professionals (informàtics, creatius, dissenyadors digitals i de màrqueting).

L’apartat de Linkedin dedicat a la recerca de feina, Linkedin Job, situa Barcelona com la ciutat on més creix la demanda de perfils digitals.

Segons un portaveu d’ Infojobs, la mitjana de persones inscrites per una vacant és de 45 persones, i en el cas de demandes de perfils informàtics, es queda en 10, arribant a ser com a molt 5 candidatures si parlem de programadors de Java, Oracle o .Net, apps, big data, solucions back end o front end. 

Segons Mateu Hernández, CEO de Barcelona Global, “Todas las starts-ups tienen necesidades constantes de personal y para una empresa es muy fácil atraerlos a Barcelona por la calidad de vida y el coste”.

Tot aquest augment de vacants de perfil tecnològic perjudica a les petites empreses que no poden retenir el talent. Hi han més ofertes que perfils per que realment la transformació digital va més  ràpida que la formació per aconseguir aquests perfils.

Tenint en compte tota aquesta situació del mercat laboral, diversos centres de formació han obert recentment enfocats a atendre estudiants internacionals. Entre aquests centres de formació, trobem Harbour University (rusa), Epitech o Le Wagon (origen francés),  Ubiqum (Estadounidense), o les españoles Ironhack, Skylab Coders Academy, Codeworks, Neoland o Barcelona Code School.

Boot camp és un sistema d’aprenentatge intensiu molt pràctic, que forma l’alumne com a professional en poques setmanes. El mètode consisteix en realitzar feines reals, en equip. Les acadèmies ajuden en temes d’allotjament, adaptació o transport.  Aquest sistema es pot definir com un “Erasmus de la programació”. La meitat dels alumnes es queden a treballar a la ciutat una vegada finalitza la seva formació. Molts d’aquests alumnes són professionals que s’han quedat sense feina i volen iniciar-se en el món de la programació.

 

Font d’informació original: https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20180416/se-busca-informatico-6747937

Imatge de les Xarxes socials de la noticia Busca d'informàtics.


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  NOVETATS per participar a les ofertes de feina de la BORSA de TREBALL d'IMPO Badalona  
  A partir del 2 de juliol del 2018 caldrà estar inscrit/a en la Xarxa Xaloc per tal de poder accedir a les nostres ofertes de feina. ...  
 
 
  Les Sales de Recerca de feina de l'IMPO (Clubs de feina)  
  Què no t’ho expliquin!!! Vine a comprovar-ho. ...  
 
 
  La Matinal de la Reempresa aplega a més de 100 empresaris i emprenedors a Badalona  
  El 15 de novembre el BCIN ha acollit la VI Matinal de Reempresa ...  
 
 
  Jornada sobre Economia Circular  
  Presentació del projecte “Eix Besòs Circular” ...  
   
 
AVÍS LEGAL