IMPO > Notícies > Reempresa: Nou cas d'èxit
    « Tornar al llistat  
    Reempresa: Nou cas d'èxit  
 
    EMPRÈN | 25-06-2018
   
    Entrevista del cas d'èxit de l'empresa "Pak Telefonia"
 

L'IMPO ofereix assessorament gratuït per a totes aquelles persones que estan pensant en cedir el seu negoci o adquirir-ne un que estigui en funcionament.

Us transcrivim l'entrevista que hem realitzat a les dues parts d’aquest cas d’èxit del programa REEMPRESA, al cedent, Remsha de 22 anys, i al reemprenedor, Muhammad Jawad Tahir de 25 anys. El negoci objecte de l’operació, realitzada el 13 de juny d’enguany, és Pak Telefonia, situada a l'Avinguda Joan XXIII, 19-21 a Badalona.

Cedent

  • Em pots explicar breument a què es dedica l'empresa que has cedit recentment?

Remsha (C): PAK TELEFONIA és una empresa molt jove que es dedica a la venda i reparació de mòbils i ordinadors. També ven accessoris per aquests aparells.

  • Per què vas decidir posar-la a la venda?

Remsha (C): Tinc dues botigues. Havia de contractar alguna persona que entengués de mòbils i ordinadors per posar-la al capdavant del negoci. D'altra banda, el meu germà havia estat regentant una altra botiga d'iguals característiques i té coneixements sobre el sector. Ara el meu germà  estava a l'atur i vam pensar que era ell la millor opció per fer-se càrrec de la meva botiga.

  • Vas crear la teva activitat empresarial i saps els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valores que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprendedor?

Remsha (C): Posar en marxa un negoci suposa una despesa important de temps i diners, amb la qual cosa el fet de reemprendre una empresa que ja està en funcionament significa un estalvi dels mateixos, ja que suposa un menor risc en aquesta inversió.

Reemprenedor

  • Quin "toc" personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?
Muhammad (R) : De moment no faré cap canvi. M'agrada el producte i el servei que s'ofereix a la botiga, s'adapta molt bé a la clientela que té actualment el negoci, amb la qual cosa no innovaré en cap sentit. Més endavant, si el trobo necessari, potser em plantegi el fet de fer algun canvi.
  • Quin acompanyament heu pactat amb el cedent?
Muhammad (R) : No hem pactat res, perquè jo he tingut un negoci igual a aquest i sé com portar-lo. De fet, la meva anterior botiga encara està en funcionament a Mollet del Vallès. Em vaig retirar del negoci perquè érem dos socis i els ingressos obtinguts no donaven per a totes les despeses a què havíem de fer front.
  • Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?
Muhammad (R) : De moment no. Amb una sola persona es desenvolupa molt bé l'activitat de la botiga.
  • Quant de temps van durar les negociacions?
Muhammad (R) : Les negociacions han estat ràpides. Necessitava finançament per pagar la cessió del negoci i vaig optar per capitalitzar l'atur. A finals d'abril, vaig anar a l'IMPO de l'Ajuntament de Badalona  i em van ajudar a fer el pla de Reempresa i tot el procés de cessió del negoci (acord de confidencialitat, precontracte de compravenda...). Avui vam signar el contracte de compravenda i en breu em donaran d'alta a l’ IMPO a través del punt PAE.
  • Quins consells donaries als reemprenedors?
Muhammad (R) : Que estudiïn molt bé la viabilitat del negoci i que es deixin assessorar per tècnics experts en la matèria.
En el meu cas, aquesta ajuda va ser molt valuosa. La meva experiència i il·lusió em fan pensar que tot anirà bé; així que si tenen experiència i s'il·lusionen amb una idea de negoci que dur a terme, podran tirar cap endavant.

 

Imatge de Xarxes socials de PAK Telefonia

 

Si desitja informació, tant si té un negoci per cedir o vol agafar un, pot concertar una entrevista amb Albert Badia Ripoll en el telèfon 93 460 46 08 o enviar un correu a sae@impo.cat.

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  INICI PROGRAMA ENFEINA’T  
  Del 28 al 31 de gener, IMPO de l'Ajuntament de Badalona obre el procés d'inscripció del programa ENFEINA'T ...  
 
 
  Entrevista a Carme Aleu  
  Carme Aleu | Interiorista especialitzada en locals comercials i oficines. ...  
 
 
  Novetats autònoms 2019  
  Et presentem les darreres novetats que entren en vigor al gener ...  
 
 
  Inici programa de treball i formació – TRFO 2018  
  Del 7 a l’11 de gener de 2019, s'obre el procés d’inscripció per participar a la propera edició del programa Treball i Formació ...  
   
 
AVÍS LEGAL