IMPO > Notícies > Reempresa: Nou cas d'èxit
    « Tornar al llistat  
    Reempresa: Nou cas d'èxit  
 
    EMPRÈN | 25-06-2018
   
    Entrevista del cas d'èxit de l'empresa "Pak Telefonia"
 

L'IMPO ofereix assessorament gratuït per a totes aquelles persones que estan pensant en cedir el seu negoci o adquirir-ne un que estigui en funcionament.

Us transcrivim l'entrevista que hem realitzat a les dues parts d’aquest cas d’èxit del programa REEMPRESA, al cedent, Remsha de 22 anys, i al reemprenedor, Muhammad Jawad Tahir de 25 anys. El negoci objecte de l’operació, realitzada el 13 de juny d’enguany, és Pak Telefonia, situada a l'Avinguda Joan XXIII, 19-21 a Badalona.

Cedent

  • Em pots explicar breument a què es dedica l'empresa que has cedit recentment?

Remsha (C): PAK TELEFONIA és una empresa molt jove que es dedica a la venda i reparació de mòbils i ordinadors. També ven accessoris per aquests aparells.

  • Per què vas decidir posar-la a la venda?

Remsha (C): Tinc dues botigues. Havia de contractar alguna persona que entengués de mòbils i ordinadors per posar-la al capdavant del negoci. D'altra banda, el meu germà havia estat regentant una altra botiga d'iguals característiques i té coneixements sobre el sector. Ara el meu germà  estava a l'atur i vam pensar que era ell la millor opció per fer-se càrrec de la meva botiga.

  • Vas crear la teva activitat empresarial i saps els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valores que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprendedor?

Remsha (C): Posar en marxa un negoci suposa una despesa important de temps i diners, amb la qual cosa el fet de reemprendre una empresa que ja està en funcionament significa un estalvi dels mateixos, ja que suposa un menor risc en aquesta inversió.

Reemprenedor

  • Quin "toc" personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?
Muhammad (R) : De moment no faré cap canvi. M'agrada el producte i el servei que s'ofereix a la botiga, s'adapta molt bé a la clientela que té actualment el negoci, amb la qual cosa no innovaré en cap sentit. Més endavant, si el trobo necessari, potser em plantegi el fet de fer algun canvi.
  • Quin acompanyament heu pactat amb el cedent?
Muhammad (R) : No hem pactat res, perquè jo he tingut un negoci igual a aquest i sé com portar-lo. De fet, la meva anterior botiga encara està en funcionament a Mollet del Vallès. Em vaig retirar del negoci perquè érem dos socis i els ingressos obtinguts no donaven per a totes les despeses a què havíem de fer front.
  • Voldràs ampliar la plantilla i contractar alguna persona?
Muhammad (R) : De moment no. Amb una sola persona es desenvolupa molt bé l'activitat de la botiga.
  • Quant de temps van durar les negociacions?
Muhammad (R) : Les negociacions han estat ràpides. Necessitava finançament per pagar la cessió del negoci i vaig optar per capitalitzar l'atur. A finals d'abril, vaig anar a l'IMPO de l'Ajuntament de Badalona  i em van ajudar a fer el pla de Reempresa i tot el procés de cessió del negoci (acord de confidencialitat, precontracte de compravenda...). Avui vam signar el contracte de compravenda i en breu em donaran d'alta a l’ IMPO a través del punt PAE.
  • Quins consells donaries als reemprenedors?
Muhammad (R) : Que estudiïn molt bé la viabilitat del negoci i que es deixin assessorar per tècnics experts en la matèria.
En el meu cas, aquesta ajuda va ser molt valuosa. La meva experiència i il·lusió em fan pensar que tot anirà bé; així que si tenen experiència i s'il·lusionen amb una idea de negoci que dur a terme, podran tirar cap endavant.

 

Imatge de Xarxes socials de PAK Telefonia

 

Si desitja informació, tant si té un negoci per cedir o vol agafar un, pot concertar una entrevista amb Albert Badia Ripoll en el telèfon 93 460 46 08 o enviar un correu a sae@impo.cat.

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Fires d’ocupació 2019  
  Assistir a fires d’ocupació et pot facilitar una sèrie d’avantatges dins del teu procés de recerca de feina. ...  
 
 
  INICI PROGRAMA TREBALL ALS BARRIS  
  Del 18 al 22 de març l'IMPO obre la inscripció per la propera edició del programa d’experiència laboral “Treball als Barris” ...  
 
 
  Formació Habilitats de comunicació.  
  Formació adreçada a treballadors en actiu. ...  
 
 
  Llei de Protecció de Dades  
  TALLER: La protecció de dades a les cooperatives i les entitats d'economia social ...  
   
 
AVÍS LEGAL