IMPO > Notícies > Novetats autònoms 2019
    « Tornar al llistat  
    Novetats autònoms 2019  
 
    EMPRÈN | 09-01-2019
   
    Et presentem les darreres novetats que entren en vigor al gener
 

Segons el text normatiu publicat el passat mes de desembre al Boletín Oficial del Estado (BOE), s’arriba a l’acord amb les associacions d’autònoms per millorar la seva protecció amb una pujada de la base de cotització mínima que aquest any oscil·larà entre 944,4 i 1018 euros mensuals, segons sigui l’edat. A més, s’ha inclòs l’ampliació de la prestació de cessament per activitat i el cobrament per accident de treball o malaltia professional des del primer dia de baixa, entre d’altres coses.

L´atur, en funció dels períodes cotitzats

Aquest text també estableix que la durada de la prestació per cessament d’activitat s’establirà en funció dels períodes cotitzats dins dels 48 mesos anteriors a la sol·licitud d’aquest atur, dels que almenys 12 mesos han de ser continuats i immediatament anteriors al cessament d’activitat.

Si es cotitzen de 12 a 17 mesos, la protecció serà de 4 mesos; entre 18 i 23 mesos cotitzats, la prestació per cessament d’activitat serà de 6 mesos; entre 24 i 29 mesos cotitzats, l’atur cobrirà 8 mesos i així successivament.

Bonificacions a nous autònoms

En relació a les bonificacions per als nous autònoms o que no hagin estat en situació d’alta en els dos anys immediatament anteriors a la sol·licitud de la reducció es fixa una bonificació del 80% durant 12 mesos per aquells que optin per una base de cotització superior a la mínima que li correspongui.

Amb posterioritat al període inicial de 12 mesos previstos anteriorment, i amb independència de la base de cotització escollida, els nous autònoms també podran aplicar-se altres reduccions que van del 50% de la quota durant els sis mesos següents al període inicial i el 30% de la quota durant els tres mesos següents.

Tarifa plana 2019

La tarifa plana general passarà dels 50 als 60 euros mensuals. D’aquesta manera s’equipara també l’augment de la base de cotització. Les condicions en relació al temps d’aplicació d’aquesta tarifa plana es mantenen a  un any.

Baixa d'autònoms acollits a bonificació

El període de baixa en el Règim Especial de la Seguretat Social dels Treballadors per Compte Propi o Autònoms per a tenir dret als beneficis en la cotització en cas de reemprendre una activitat per compte propi, serà de 3 anys quan els treballadors autònoms haguessin gaudit d'aquests beneficis en el seu anterior període d'alta en el citat règim especial.Síguenos en nuestras redes sociales:

Acceso a Facebook de IMPOAcceso a Twitter de IMPOAcceso a LinkedIn de IMPOAcceso a Youtube de IMPOAcceso a Google  de IMPOAcceso a EventBrite de IMPO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Relació de persones seleccionades i suplents per al programa Badalona Pren el Relleu 2019-20  
  Publicació de les persones seleccionades i suplents per al programa complementari de millora de l’ocupabilitat de la Diputació de Barcelona ...  
 
 
  Inici de curs Atenció Sociosanitària a Persones en Institucions Socials.  
  El 4 de setembre engeguem el curs Atenció sociosanitària per treballar en institucions. ...  
 
 
  L’IMPO participa als espais d’assessorament del BIZBARCELONA  
  El tècnics del Programa Catalunya Empren i l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord van assessorar als estands de la Xarxa Empren i a l’espai d’Economi ...  
 
 
  Entorn digital vs entorn real  
  Gestionar amb eficàcia l’entorn digital ...  
   
 
AVÍS LEGAL