IMPO > Notícies > REEMPRESA: Un nou cas d'èxit
    « Tornar al llistat  
    REEMPRESA: Un nou cas d'èxit  
 
    EMPRÈN | 14-02-2019
   
    Entrevista del cas d'èxit de l'empresa "Rostisseria Amelí"
 

L’IMPO ofereix assessorament gratuït per a totes aquelles persones que estan pensant en cedir el seu negoci o adquirir-ne un que estigui en funcionament.

Us transcrivim l’entrevista que hem realitzat a les dues parts d’aquest cas d’èxit del programa REEMPRESA.

Nom de l’empresa:  ROSTISSERIA AMELÍ
Ubicació: Plaça Joan Miró, 14-16
Nom del cedent (C):  PURI GÓMEZ
Nom del reemprenedor (R): JOAN LOZANO

Preguntes:

Ens podeu explicar breument a què es dedica l’empresa transmesa?

C: El meu negoci és una rostisseria del barri de Can Clarís de Badalona, ROSTISSERIA Ameli. Es tracta d'una empresa familiar que portem gestionant fa uns anys.   La nostra funció ha estat la venda de pollastres a l'ast i plats precuinats.

R: El negoci que vaig a reemprendre es tracta d'una rostisseria dedicada fonamentalment a l'elaboració de menjars preparats per emportar.
És un negoci que està en funcionament i que té una clientela feta.

Per què vas decidir posar-la a la venda?

C: Necessito un canvi de treball, per poder gaudir més de la meva família. El proper 19 de febrer començaré a treballar com a comercial en una empresa de llum i gas.

Per què vas decidir a reemprendre una empresa? Què et va fer decidir-te per aquesta?

R:  Treballava com a conductor d'autobusos. Estava cansat d'aquesta feina i de treballar per compte d'altri. Volia una cosa pròpia, treballar per a mi i aquest negoci  em va agradar des del principi. Tinc l'experiència d'haver regentat un bar, però era una feina que no em va agradar. El tema de la venda dels menjars és diferent.

Vols fer algun canvi o innovació?

R: En principi no vull fer cap canvi o innovació. Puri ho té molt ben organitzat i em sembla bé tant la varietat de menjars que s'ofereixen, la forma de fer-les, el preu de les mateixes i els horaris.
A més un avantatge de quedar-me amb aquest negoci és que té una clientela fidelitzada a la qual no vull canviar la idea que tenen de la seva rostisseria de confiança.

Més endavant potser si que introdueixi algunes idees que tinc, però de forma gradual i en un temps.

Quina era la teva formació i experiència professional prèvia?

R:  Com he dit anteriorment vaig tenir un bar restaurant a Badalona i, posteriorment,  he treballat com a conductor d'autobusos.

Quin servei us ha ofert Reempresa?

C: Assessorament en tot el procés de cessió del meu negoci. Han fet que el procés sigui fàcil i àgil. Han resolt tots els dubtes que anaven apareixent conforme avançàvem en el procés.
Gràcies al programa Reempresa he tingut dues reemprendedores, dues persones que tenien les idees clares. De fet el segon d'ells és la persona que regentarà el meu negoci a partir d'avui.

R: Informació sobre com sol•licitar la capitalització i el finançament que ens feia falta. Informació de tots els passos i documentació que necessitàvem en cada fase del procés de cessió.
Creieu important treballar conjuntament durant un període de temps per transmetre el coneixement empresarial?

C:  És molt important simultaniejar la gestió que jo ara fins ara, amb la gestió que des d'avui portaran els actuals propietaris. De fet fa dies que venint per la rostisseria i ficant en tot el referent a l'organització de l'empresa. Seguiré amb ells fins que comenci a treballar la setmana que ve.

R: Ens sembla vital com s'ha gestionat fins ara la rostisseria, ja que és un negoci en funcionament i amb elevat nombres de clients. Volem continuar amb l'estratègia de negoci que Puri ha portat fins ara, i qui millor que ella per poder-nos orientar?

Quin consell donaríeu a una persona que s’estigui plantejant venir a Reempresa a vendre una empresa, és a dir, a un cedent? I un consell per a un reemprenedor?

C:  Cal una visió externa, més tècnica, de professionals que no estiguin vinculats al sector i que puguin posar-nos en contacte amb reemprenedor que tinguin el perfil tant professional com personal necessari per donar-li continuïtat al negoci. I això ho he trobat a Reempresa.

R:  A vegades quan volem emprendre o reprendre un negoci ens sentim perduts entre tanta informació i al final no saps que és el que s'ha de prioritzar. El programa Reempresa et permet tenir un especialista que et facilita suport i assessorament en tots els passos claus a seguir i com prioritzar-los.
 

 


Segueix-nos a nostres Xarxes Socials:

Accès a Facebook d'IMPOAccès a Twitter d'IMPOAccès a LinkedIn d'IMPOAccés a Youtube d'IMPOAccés a Google  d'IMPOAccés a EventBrite d'IMPO

Síguenos en nuestras redes sociales:

Acceso a Facebook de IMPOAcceso a Twitter de IMPOAcceso a LinkedIn de IMPOAcceso a Youtube de IMPOAcceso a Google  de IMPOAcceso a EventBrite de IMPO

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Edició 2019 Formació Empresarial  
  Enguany es programarà de manera conjunta amb els municipis del Barcelonès Nord ...  
 
 
  Reempresa: Un recurs per a l'ocupació.  
  Ocupa't amb la continuïtat d'un negoci viable. ...  
 
 
  Networking de Reempresa amb els agents econòmics de la ciutat.  
  “Treballem conjuntament per promoure la continuïtat i evitar el tancament de les empreses!”. ...  
 
 
  Novetats sobre la Incapacitat temporal dels treballadors autònoms.  
  Canvis normatius obliguen els autònoms a cotitzar per contingències comunes des de l'1 de gener de 2019. ...  
   
 
AVÍS LEGAL