IMPO > Notícies > Les tecnologies en la recerca de feina. Tu també pots.
    « Tornar al llistat  
    Les tecnologies en la recerca de feina. Tu també pots.  
 
    ORIENTA’T | 04-03-2019
   
    Avui dia la tecnologia és clau en gairebé qualsevol àmbit, inclòs el mercat laboral
 

Les noves formes d'interactuar amb Internet han modelat els canals d'informació i comunicació, amb noves i diferents maneres de buscar feina.

La població jove és, habitualment, la que més coneix i aprofita les noves tecnologies. Persones en edat més adulta poden ser més reticents a l'ús d'aquesta nova metodologia, sobretot per la por, desconeixement i inseguretat que suposa qualsevol canvi. Actualment és molt fàcil adquirir coneixements informàtics bàsics que ens permetin aprofitar les noves oportunitats.

En el Servei d’Orientació del Servei municipal d’ocupació, IMPO, hem iniciat des de principis d’anytallers sobre les Tics (Tecnologies de la Informació i Comunicació), dirigits a persones amb un nivell d'informàtica molt bàsic o pràcticament nul, que vulguin iniciar-se en aquest nou ventall de possibilitats que tenim davant. En aquest monogràfic es treballen les accions més bàsiques, des de conèixer les funcions de teclat i ratolí,  crear un compte de correu electrònic i saber fer-ne ús, utilitzar el correu electrònic o inscriure's en una oferta de treball.

Si bé les borses de treball i els portals d'ocupació online són una eina molt útil, la veritable revolució va arribar amb les xarxes socials, també conegudes com a tecnologies 2.0.

Les xarxes socials van començar a consolidar-se i a estar present en la vida quotidiana de la majoria de la població, sobretot entre els més joves. La normalització d'aquesta nova forma d'interactuar entre usuaris va causar una revolució del món de l’ informació online. Les xarxes socials personals i professionals van començar a recollir xifres astronòmiques d'usuaris, facilitant la tasca de conèixer a gent i empreses del teu sector, una opció realment útil en un mercat laboral on el 80% de les insercions es realitzen a través de contactes.

A partir de 2013 van començar a popularitzar-se els smartphones i la gent va començar a accedir a Internet des de qualsevol lloc i a qualsevol moment.  Actualment el 80% dels usuaris accedeix a Internet mitjançant el seu telèfon mòbil o tablet, propiciant un auge en la creació d’App’s orientades a la recerca de feina.

Tenim a la nostra disposició moltes eines que ens ajuden en el nostre procés de recerca de feina, però és nostra la responsabilitat  saber aprofitar-les.

 

El proper taller TIC’s l’iniciem en les següents dates:

            6, 13, 20 i 27 de març de 2019, en horari de 16:00h a 18:00h.

 

Si t’interessa assistir, consulta als tècnics d’orientació de les Sales de Recerca de feina.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Programa de contractació laboral de joves en pràctiques – JENP 2019.  
  El nombre definitu de places és 9. ...  
 
 
  MÀRQUETING I VENDES PER EMPRESES QUE COMENCEN.  
  El proper 28 i 31 d’octubre tindrà lloc la formació “Màrqueting i Vendes per empreses que comencen” a càrrec de Xavier Olivares i Montse Ramos. ...  
 
 
  LinkedIN presenta una nova funció per autònoms, freelances i PIMES.  
  La xarxa social ampliarà la seva oferta amb funcions específiques per autònoms, pensades per connectar amb els que desitgin els seus serveis. ...  
 
 
  50 termes del món de l’empresa en català.  
  Aquest recull presenta 50 termes del món de l’empresa, triats tenint en compte criteris d’actualitat, de representativitat i d’àmplia difusió. ...  
   
 
AVÍS LEGAL