IMPO > Notícies > El paper de la dona en tots els àmbits de la societat: Una igualtat real?
    « Tornar al llistat  
    El paper de la dona en tots els àmbits de la societat: Una igualtat real?  
 
    ORIENTA’T | 07-03-2019
   
    Amb motiu del 8 de març us oferim un breu article que ens ha d’ajudar a tots a un canvi de mirada.
 

El Dia Internacional de la Dona Treballadora ó Dia de la Dona, va ser institucionalitzat per les nacions Unides a l’any 1975, commemorant la lluita de la dona per a la seva participació a la societat amb equitat respecte l’home, assolint el seu desenvolupament íntegre com a persona.

Estem vivint temps cada cop més canviants, en què el paper de la dona ha d’assolir una igualtat real en tots els àmbits de la societat. Les dones empresàries tenen en aquest sentit una obligació moral: la de ser les impulsores perquè la societat aculli i rebi aquests canvis

Les dones, per naturalesa pròpia, lluitadores i incansables, han defensat al llarg de tants anys els seus drets i hem aconseguit grans avenços, però queda molt camí a recòrrer, del que mai ens hem de separar.

La dona treballadora del s. XXI ha de considerar els següents aspectes:

a) Major flexibilitat laboral, més d’acord amb l’actualitat, per poder conciliar la vida familiar i la laboral, tant dels homes com de les dones.

b) Establir sistemes de quotes d’obligat als òrgans de direcció de les empreses, comptant com a mínim amb el 40% de presència femenina. Tot això, amb la finalitat de garantir la lluita contra el sostre de vidre, i que les dones puguin accedir als llocs de gestió i control de les empreses. Noruega, França, Itàlia o Islàndia, són països on ja està implantat i els resultats s-in exitosos.

c) Impulsar la presència de dones en càrrecs de direcció i comandaments.

d) Aconseguir una major presència a Internet, tenint en compte que la gran majoria d’empreses són Pymes. Per a això, hauran de comptar amb una web corporativa, atractiva i actualitzada, per a posicionar la seva empresa i productes.  

e) La innovació i el desenvolupament que continua sent la principal assignatura pendent de la petita i mitjana empresa.  

Aquests canvis s’han d’instaurar en una societat canviant, dinàmica, moderna, que ha d’abandonar els llasts que hem arrossegat durant tants i tants anys i que encara trobem de vegades en petites escenes i situacions de la vida quotidiana, personal, familiar i en l’entorn professional.

DONES, HOMES, ... PERSONES .. que tingueu un bon 8 de març !! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  EXPOSICIÓ “CATALUNYA TERRA COOPERATIVA”  
  SALA EL REFUGI DE BADALONA ...  
 
 
  LES PROVES PSICOTÈCNIQUES ONLINE  
  Alguns consells per realitzar proves psicotècniques online. ...  
 
 
  TANCAMENT CLUBS DE FEINA DURANT EL MES D'AGOST  
  Durant el mes d’agost els Clubs de Feina del Servei d’Impuls Municipal de Promoció de l’Ocupació romandran tancats. Tornem el 2 de setembre. ...  
 
 
  ENTREVISTA A JUAN ANDRÉS LATUFF | CO-PROPIETARI DE CHIVUO’S  
  “Sense el fracàs és molt difícil apreciar l'èxit que espera per nosaltres” ...  
   
 
AVÍS LEGAL