IMPO > Notícies > Acte “Construïm conjuntament el futur de l’Economia Social i Solidaria”
    « Tornar al llistat  
    Acte “Construïm conjuntament el futur de l’Economia Social i Solidaria”  
 
    EMPRÈN | 01-04-2019
   
    L’IMPO va participar en la sessió d’intercanvi del Programa d’Economia Social i la Xarxa d’Ateneus Cooperatius promoguda pel Departament de Treball.
 

El passat 27 de març va tenir lloc la sessió d’intercanvi del Programa d’Economia Social i la Xarxa d’Ateneus Cooperatius Construïm conjuntament el futur de l’Economia Social i Solidària amb la presència de l’Hble. conseller del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

Representants dels 14 ateneus i dels 72 projectes Singulars d’aquest any 2019 van participar a la jornada d’intercanvi d’experiències i presentació del Programa d’Economia Social del Departament de Treball. Aquest 14 Ateneus Cooperatius van acompanyar 129 de les 210 cooperatives nascudes a Catalunya el 2018.

Van obrir l’acte representants de les entitats representatives de l’economia social i solidaria: Neus Font, consellera de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, Joan Segarra, president de la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya i Josep Vidal director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa que va destacar que “els ateneus son un espai per créixer, però el camí que hem encetat és molt positiu”.

Tor seguir es van compartir visions i experiències de persones i organitzacions participants en el Programa d’Economia Social: Anaïs Pascual, del projecte singular Idária en col·laboració amb AC Terres Gironines, Jordi Pastor del projecte singular Capfoguer i agrupada  de l’AC Barcelonès Nord, Lluis Nadal, del projecte singular Grup Alba, David Budó, projecte  singular Vítvin i Paula Veciana, Universitat UIC i UPF.

Amb tot, la mateixa organització de l’acte d’aquest dimecres plantejava en el guió del mateix que les cooperatives i entitats representatives del cooperativisme català plantegessin nous reptes a l’administració. És el que feia, per exemple, Jordi Pastor, de la cooperativa Capfoguer, que elabora des de fa tres anys cervesa artesana a Santa Coloma de Gramenet, on també gestionen un restaurant. Pastor llançava des de la taula aquest interrogant: «Les cooperatives podem donar resposta a la precarietat de la classe treballadora? Hauríem de ser capaces de definir uns perfils urbans que donin resposta a professionals que tenen un molt bon coneixement de la seva feina, però no suficient ni de gestió d’una empresa ni suficient capital per aportar per la creació de la cooperativa?».

Va tancar la cloenda Chakir El Homrani conseller del departament de Treball, Afers Socials i Familes de la Generalitat de Catalunya que va posar l’accent en el fet que «L’ecosistema de l’economia social té una potencialitat elevada, amb unes bases sòlides i en creixement; és una alternativa real, i no un sistema subsidiari de l’economia ordinària».

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  L’IMPO participa als espais d’assessorament del BIZBARCELONA  
  El tècnics del Programa Catalunya Empren i l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord van assessorar als estands de la Xarxa Empren i a l’espai d’Economi ...  
 
 
  Entorn digital vs entorn real  
  Gestionar amb eficàcia l’entorn digital ...  
 
 
  Coneixes el web d’empresa i comerç del CNL de Badalona i Sant Adrià?  
  El web del Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià té un apartat especial dedicat al món de les empreses i el comerç ...  
 
 
  Recordatori del registre de la jornada laboral del personal assalariat.  
  El passat diumenge va entrar en vigor el Reial Decret Llei 8/2019 de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral. ...  
   
 
AVÍS LEGAL