IMPO > Notícies > Recordatori del registre de la jornada laboral del personal assalariat.
    « Tornar al llistat  
    Recordatori del registre de la jornada laboral del personal assalariat.  
 
    EMPRÈN | 11-06-2019
   
    El passat diumenge va entrar en vigor el Reial Decret Llei 8/2019 de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral.
 

El 12 de maig va entrar en vigor el Reial Decret Llei 8/2019, de 8 de març,de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral en la jornada de treball, aprovat pel govern espanyol.

Aquesta nova normativa afegeix a l'Estatut dels Treballadors l'obligació per part de les empreses de garantir el registre diari de la jornada laboral de les seves persones treballadores.

La normativa indica que cal registrar l’horari d’inici i de final de la jornada laboral de cada persona contractada. En el cas d’incompliment de la normativa, les sancions  a afrontar  poden anar de 626 a 6.250 €.

El registre de la jornada  es podrà fer  a través de mitjans mecànics o manuals o també mitjançant aplicacions informàtiques com és el cas de les aplicacions mòbils. El mitjans que s’utilitzin han de proporcionar la informació fiable, immodificable, i no manipulable.

El sistema de registre que s’instauri haurà de ser objecte de negociació col·lectiva entre la direcció de l’empresa i  del personal assalariat. El registre de la jornada laboral s'haurà de guardar durant 4 anys i haurà d'estar a disposició de les persones treballadores, dels seus representants i de la Inspecció de Treball i Seguretat Social.

Des del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social s'ha editat aquesta Guia sobre el Registre de Jornada que us pot ser útil per resoldre els dubtes que tingueu sobre com aplicar-lo a la vostra organització.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Obertura de preinscripcions per nous cursos amb Certificat de Professionalitat  
  El període de preinscripció s’obre per 5 nous cursos amb Certificat de Professionalitat. ...  
 
 
  Podem millorar la nostra forma de buscar feina?  
  Descobreix si pots millorar alguns aspectes en la recerca de feina. ...  
 
 
  Novetats sobre la Llei de 2ª Oportunitat  
  Una sentencia del tribunal suprem amplia la potestat dels jutjats sobre les deutes amb l’Administració pública. ...  
 
 
  No t’ho perdis! Descobreix els nous tallers d’orientació laboral.  
  Comença el nou semestre amb força. Et recomanem la nova programació de tallers d'orientació laboral per facilitar la teva incorporació al mercat. ...  
   
 
AVÍS LEGAL