IMPO > Notícies > Novetats sobre la Llei de 2ª Oportunitat
    « Tornar al llistat  
    Novetats sobre la Llei de 2ª Oportunitat  
 
    EMPRÈN | 30-07-2019
   
    Una sentencia del tribunal suprem amplia la potestat dels jutjats sobre les deutes amb l’Administració pública.
 

La llei de segona oportunitat o llei 25/2015, de 28 de juliol, de mecanisme de segona oportunitat, reducció de la càrrega financera i altres mesures d'ordre social pretén ser un mecanisme per a la reestructuració del pagament dels deutes de particulars i autònoms, amb l'objectiu d'arribar a un equilibri entre creditors i deutors. Al final es pot arribar a produir l'exoneració del deute si és verificable que la persona és incapaç de saldar-la.

Coneix els requisits aquí: https://www.icab.cat/files/242-499437-DOCUMENTO/GuiaSegonaOportunitat-ICAB-v2.pdf

No obstant això, fins ara la legislació espanyola deixava fora de possible exoneració els crèdits de dret públic –contrets amb l'administració. Però una sentència del Suprem acaba de reforçar la llei ampliant la capacitat dels jutjats mercantils per actuar sobre els deutes contrets amb l'Agència Tributària i la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Datada a  juliol, la sentència desestima el recurs de cassació interposat per l'AEAT contra una sentència prèvia de l'Audiència Provincial de Palma de Mallorca (desembre de 2015) en la qual es donava la raó a una persona que s'havia acollit a la Llei de Segona Oportunitat. La decisió deixa en mans dels jutjats mercantils el fraccionament de la part no exonerable del crèdit públic, i obre la porta al fet que es condoni la part de deute públic corresponent al crèdit ordinari i subordinat (interessos, recàrrecs, sancions i un 50 % de la quota). Mentre que la resta, crèdit privilegiat, es podrà abonar en un pla de pagaments fraccionats de fins a cinc anys que tingui en compte la seva capacitat econòmica real.

 

Per a més informació pots  dirigir-te al punto SOJ més proper.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Informació COVID-19  
  Informació COVID-19 ...  
 
 
   
 
AVÍS LEGAL