IMPO > Notícies > MANDALA BDN - ESPECIALISTES EN ARTESANIA DE NEPAL I PRODUCTES DE CREIXEMENT PERSONAL
    « Tornar al llistat  
    MANDALA BDN - ESPECIALISTES EN ARTESANIA DE NEPAL I PRODUCTES DE CREIXEMENT PERSONAL  
 
    EMPRÈN | 08-10-2019
   
    En Sergio Outerelo ens presenta Mandala Bdn, un espai que és molt més que una botiga especialitzada en artesania nepalí.
 
  1. En què consisteix la teva activitat? Què et va fer decidir-te per aquesta opció?

Mandala-bdn és un espai de creixement personal, consta de diferents aspectes. Per un costat tenim un botiga on es poden trobar articles artesanals, la gran majoria relacionats amb el Budisme, que importem del Nepal. Per altre banda tenim una part d'activitats regulars i tallers puntuals els caps de setmana.

Quan vaig decidir fer un canvi a la meva vida, vaig començar a descobrir teràpies alternatives i vaig connectar molt profundament amb la filosofia budista.

 

  1. Com i quan vas posar en marxa el teu projecte?

Tot va començar al 2011, quan vaig fer un retir de cap de setmana i vaig connectar d'una forma molt especial amb els bols Tibetans i el Budisme. Pocs mesos desprès, al primer trimestre del 2012, la empresa on treballava fent tasques d'enginyer va tancar i em vaig trobar a l'atur. Vaig veure una oportunitat de fer un gir a la meva vida, i ho vaig aprofitat. Els següents anys vaig formar-me en bols tibetans, Reiki, Quiromassatge, reflexologia Podal...

A finals del 2012 sorgeix Mandala-bdn.com com a botiga online. Al 2013 comença la meva tasca de terapeuta i començo a fer fires de creixement personal per vendre els articles que tenia a la web.

Al 2015, desprès de l'assessorament de l'IMPO, neix la botiga física i centre de teràpies de Mandala-bdn. Concretament inaugurem al carrer de Guifré el 25 d'Abril de 2015, la mateixa data del últim gran terratrèmol que afecta plenament al Nepal.

El 2016 començo a viatjar a Nepal per poder trobar proveïdors amb bon gènere i preus competitius. El plantejament que vaig fer des de el primer dia que vaig arribar a Nepal , el tenia molt clar, volia un comerç el mes ètic possible. Visito tallers i comprovo que no hi ha explotació infantil ni laboral. Els preus els marca el proveïdor, no regatejo els preus, si son bons es compra, si no, no. I ells ho entenen perfectament i ho agraeixen. Al mateix temps també busco clients amb aquests valors.

Al febrer de 2019 canviem a un local mes gran, ja que tant la botiga com la sala per fer els tallers es quedava petita.

 

  1. Què podem trobar al vostre espai?

A la botiga tenim encens, mobles, decoració, roba, complements, bijuteria, articles per la pràctica del Budisme i la nostra especialitat: els bols Tibetans. També pots trobar infusions, llibres, accessoris per la pràctica del ioga i la meditació i articles de regal.

Ara mateix oferim diferents horaris de dilluns a divendres, de Hatha Ioga, Hatha Vinyasa, Kundalini ioga , ioga de Polaritat, meditació Shine i meditació per a calmar la ment. Els caps de setmana oferim diferents tallers i formació com ara concerts de Bols tibetans, banys de gong, Ho'Oponopono, Formació en bols tibetans, Formació en constel·lacions familiars, Iniciacions de Reiki, tallers de minerals, i diferents tallers puntuals pel creixement personal.

Disposem d’una cabina amb diferents professionals que ofereixen Reiki, massatges, teràpia regressiva, PNL, Coaching, Gestalt,... També pots llogar la cabina o la sala per les teves activitats.

 

  1. Quins consells donaries a les persones que volen encetar un negoci?

Puc parlar de l’experiència, que de moment, m'ha anat be a mi. Però tot depèn de les ambicions i necessitats de cada persona.

Quan tinguis una idea clara, fes-la. Va bé madurar un projecte, però si ho repenses massa és contraproduent. Abans de fer un pas nou assegura que l'anterior es sòlid. Si has d’obrir algun negoci, fes-ho per que t'enamora, no pels diners. Forma’t i fes el teu tret diferencial, ara per ara les petites botigues no podem competir amb les grans marques , l'únic que podem fer és tenir un tret diferencial tant en producte com amb el tracte amb la gent.

I sobretot deixat assessorar per la gent que sap i que et vol ajudar. Entitats com l'IMPO t'assessoren sense ser part econòmica del teu negoci, amb el que la seva imparcialitat i punt de vista objectiu és molt fiable.

 

  1. Quin és el balanç que faries fins ara?

A nivell personal estic molt satisfet del que he aconseguit fins ara, segueixo amb el mateix amor o més pel que faig.

A nivell de negoci, la veritat és que arribar a final de mes és dur, però encara així intento que l'esperit de col·laboració de Mandala no es vegi afectat. Seguim col·laborant amb diverses ONG's, com la Fundación Iñaki Ochoa de Olza, on donem el 10% del que aconseguim recaptar als tallers de cap de setmana. Tenim també una petita guardiola que tenim a la botiga, per aportacions a Nepal amb The Direct Help Fundation, creada per Toni Aguilar al 2001 i que ajuda a dones vídues amb nens en edat escolar.

Per altre banda, fem petites col·laboracions amb artistes i terapeutes, ajudant a promocionar o crear els seus projectes o cedint l'espai per poder donar-se a conèixer.

 

  1. Quin són els propers passos que us heu proposat per fer créixer i consolidar la vostra empresa?

Ara mateix, amb el canvi de local, tenim que començar de nou a connectar amb la gent que tenim al voltant per poder refermar tant la botiga com la part de teràpies i tallers.

El següent pas que tenim en ment és el de la venda a l'engròs dels productes importats de Nepal, enfocant-me a centres de ioga i teràpies i a petites botigues.

  1. Com vas conèixer l´IMPO i com valoraries el seu suport?

Ja fa un temps un amic em va parlar de l'IMPO i de com l'havien ajudat a trobar feina, i que també ajudaven a emprenedors. Vaig fer el pla d'empresa que em va anar molt bé a l'hora de aclarir conceptes i veure punts forts i dèbils del meu projecte. I ara no he dubtat a demanar un cop de mà per aconseguir l'assentament del meu projecte.

  1. I per últim, on us podem trobar?

Ens podeu trobar online a  www.mandala-bdn.com i a les xarxes socials, com Facebook, Instagram i Meetup.

També a la nostre botiga física i espai de creixement personal al Carrer de la Providència 1-7 de Badalona, davant el col·legi Progrès. Normalment estem també a la Fira Badaterra a la Plaça Pompeu Fabra, a mitjans de març, i a la Fira de Sant Jordi, venent els nostres llibres.

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL