IMPO > Notícies > PERÍODE MÍNIM DE COTITZACIÓ PER A L’ACCÉS A LA JUBILACIÓ DE L'AUTÒNOM.
    « Tornar al llistat  
    PERÍODE MÍNIM DE COTITZACIÓ PER A L’ACCÉS A LA JUBILACIÓ DE L'AUTÒNOM.  
 
    EMPRÈN | 14-11-2019
   
    Període necessari per accedir a la prestació de jubilació.
 

L'1 de gener de 2019 van augmentar les contingències en la cotització dels treballadors autònoms, per tal de facilitar l'accés a prestacions socials derivades.

És important conèixer els períodes de carència necessaris per a ser beneficiari de les prestacions a què poden accedir els treballadors autònoms.

Per tenir dret a la pensió de jubilació, a part de tenir l'edat legal de jubilació (establerta en 65 anys i 8 mesos per al 2019), el treballador autònom té un còmput mínim per a l'accés a la prestació i el seu càlcul. El període mínim de cotització fixat per al càlcul de la pensió és de 264 mesos. Això vol dir que el 2019 es té en compte les bases de cotització dels últims 22 anys per obtenir la pensió de l'autònom tot i que el període mínim de cotització és de 15 anys.

En el cas de jubilació anticipada i activa, cal destacar que:

  • Si ets autònom amb al menys 63 anys pots accedir a la jubilació abans de l'edat legal establerta sempre que acreditis un període mínim de cotització de 35 anys.
  • Si et planteges accedir a la pensió per jubilació un cop complerta l'edat legal a el temps que continues cotitzant com a autònom, en el que es coneix com jubilació activa, els períodes mínims exigits en l'actualitat són: 36 anys i 6 mesos cotitzats si comptes amb 65 anys d'edat. En cas que hagis cotitzat un període inferior als 36 anys i 6 mesos se't exigirà tenir al menys 65 anys i 6 mesos d'edat.

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Informació COVID-19  
  Informació COVID-19 ...  
 
 
   
 
AVÍS LEGAL