IMPO > Notícies > Un gir de 174 graus.
    « Tornar al llistat  
    Un gir de 174 graus.  
 
    ORIENTA’T | 21-11-2019
   
    174 és el nombre de titulacions que ofereix la Generalitat en formació professional inicial a Catalunya.
 

La campanya va acompanyada de mesures per millorar l'oferta de la formació professional orientat a persones en situació d'atur o amb interès a fer un reciclatge formatiu, i també a les empreses i als el conjunt de la societat:

  • Increment de l'oferta en FP. S'ha incrementat l'oferta amb 106 grups nous. Amb l'objectiu que el 2022 l'oferta sigui de l'60% ja que actualment se situa en un 51%, amb 174 títols de 24 famílies professionals diferents.
  • Formació contínua i ocupacional. El servei està orientat tant per a les persones que es troben aturades com les que estan en actiu. De la formació de les persones aturades s'encarrega el Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC), mentre que el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya s'adreça a persones treballadores en actiu.
  • Afavorir l'equitat de gènere. Es bonificarà la matriculació de dones en els cicles de formatius de grau superior vinculats a el sector industrial. De cara a que ve, està treballant per incrementar aquesta possibilitat en altres sectors en què es produeixi disparitat de gènere i demanda laboral.
  • Implicació de l'empresa: l' FP dual. La Formació Professional dual és una modalitat de formació que es realitza tant al centre educatiu com a l'empresa. La campanya vol implicar les empreses perquè s'acullin a l'opció de cursar l'FP dual.

La formació professional és un element d'inserció en el món laboral, ja que passats els 6 mesos després d'acabar el curs més de l'50% de les persones han trobat feina, i passat un any gairebé el 70% han estat contractades o s'han donat d' alta com a autònoms.

Si necessites més informació, orientació i assessorament laboral, visita els nostres Clubs de Feina  a l’IMPO Can Boscà, C/Nova Cançó 1 08915 Badalona o trucar al 934605200.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL