IMPO > Notícies > L'Economia Social i Solidària redueix la bretxa salarial.
    « Tornar al llistat  
    L'Economia Social i Solidària redueix la bretxa salarial.  
 
    EMPRÈN | 29-11-2019
   
    En el Sector de l'Economia Social, el percentatge de dones arriba al 63,05% enfront del 46,20% que treballen en l'Economia Tradicional.
 

En ple segle XXI, la discriminació laboral de les dones continua sent un dels principals problemes del mercat de treball. En el Sector de l'Economia Social, no obstant això, la bretxa es redueix, ja que el percentatge de dones arriba al 63,05% enfront del 46,20% que treballen en l'Economia Tradicional, segons un informe de Red de redes de economía alternativa y solidaria, REAS.

REAS, sota el nom “Estamos en la brecha” ha llançat una campanya que posa en relleu la reducció de les desigualtats en aquest sector, al qual el 60% de les dones té càrrecs de responsabilitat, sent un dels motius les mesures de conciliació que apliquen un 74,72% de les 530 entitats que han participat en l'estudi, així com el fet que les entitats no lucratives exerceixen la seva labor principalment en l'àmbit dels serveis socials, un sector principalment femení.

Les dones s'han acostumat al mercat de treball secundari, en el qual existeixen pitjors condicions laborals. El sector de l'economia Solidària, no obstant això, s'assenteixi en uns valors particulars que li diferencien de les empreses tradicionals: la igualtat, la solidaritat, la democràcia, etc. i per sobre de tot la primacia de les persones enfront del capital. Un dels principis de les cooperatives, per exemple és la llibertat de participació, sense cap mena de discriminació, inclosa la discriminació per raó de sexe, per la qual cosa a l'hora d'emprendre, optar per una forma jurídica dins de l'Economia Social suposa buscar no sols una rendibilitat econòmica sinó també una rendibilitat i responsabilitat social.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL