IMPO > Notícies > L'Economia Social i Solidària redueix la bretxa salarial.
    « Tornar al llistat  
    L'Economia Social i Solidària redueix la bretxa salarial.  
 
    EMPRÈN | 29-11-2019
   
    En el Sector de l'Economia Social, el percentatge de dones arriba al 63,05% enfront del 46,20% que treballen en l'Economia Tradicional.
 

En ple segle XXI, la discriminació laboral de les dones continua sent un dels principals problemes del mercat de treball. En el Sector de l'Economia Social, no obstant això, la bretxa es redueix, ja que el percentatge de dones arriba al 63,05% enfront del 46,20% que treballen en l'Economia Tradicional, segons un informe de Red de redes de economía alternativa y solidaria, REAS.

REAS, sota el nom “Estamos en la brecha” ha llançat una campanya que posa en relleu la reducció de les desigualtats en aquest sector, al qual el 60% de les dones té càrrecs de responsabilitat, sent un dels motius les mesures de conciliació que apliquen un 74,72% de les 530 entitats que han participat en l'estudi, així com el fet que les entitats no lucratives exerceixen la seva labor principalment en l'àmbit dels serveis socials, un sector principalment femení.

Les dones s'han acostumat al mercat de treball secundari, en el qual existeixen pitjors condicions laborals. El sector de l'economia Solidària, no obstant això, s'assenteixi en uns valors particulars que li diferencien de les empreses tradicionals: la igualtat, la solidaritat, la democràcia, etc. i per sobre de tot la primacia de les persones enfront del capital. Un dels principis de les cooperatives, per exemple és la llibertat de participació, sense cap mena de discriminació, inclosa la discriminació per raó de sexe, per la qual cosa a l'hora d'emprendre, optar per una forma jurídica dins de l'Economia Social suposa buscar no sols una rendibilitat econòmica sinó també una rendibilitat i responsabilitat social.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Referents d’ocupació juvenil a Badalona.  
  Programa Referent d’Ocupació Juvenil dirigit a joves entre 16 i 29 anys. ...  
 
 
  La Generalitat de Catalunya convoca 5.000 places per a docents interins de Secundària.  
  Els tribunals redueixen el temps de la part teòrica, introdueixen un element oral en la pràctica i formalitzen alternatives per a embarassades. ...  
 
 
  Com han estat les contractacions l’any 2019?  
  ...  
 
 
  Bricomart inicia la contractació de 122 persones per al nou centre que obrirà al barri de Montigalà.  
  Unes 500 persones han realitzat el procés de selecció a les instal·lacions del Servei Municipal de Promoció de l’Ocupació de Badalona. ...  
   
 
AVÍS LEGAL