IMPO > Notícies > COMERÇ I SERVEIS, SECTORS QUE LIDEREN L’EMPRENEDORIA
    « Tornar al llistat  
    COMERÇ I SERVEIS, SECTORS QUE LIDEREN L’EMPRENEDORIA  
 
    EMPRÈN | 03-01-2020
   
    Els emprenedors són la clau per al creixement i renovació del teixit productiu.
 

Segons l' "Informe sobre Emprenedoria i Empreses Joves que creen ocupació" elaborat per la Confederació Espanyola de Societats de Garantia CESGAR, comerç i serveis personals, serveis a les empreses, construcció, hostaleria i restauració són els sectors en què més s'emprèn a Espanya. Aquestes àrees d'activitat concentren el 69% de l'emprenedoria total i el 51% de tota l'ocupació registrat el 2017.

Aquest estudi, que analitza el període comprès entre 2013 a 2017, destaca que el 5,5% de l'ocupació està generat per les noves iniciatives o el que és el mateix, més de cinc de cada cent persones ocupades han emprès en els últims anys. També destaca l’ "índex de dinamisme emprenedor" que relaciona emprenedoria i ocupació per compte propi en les diferents regions, sectors o grups de població. Tenint en compte aquest indicatiu, els sectors d'educació, activitats artístiques i recreatives, telecomunicacions i de societat de la informació han estat els que han registrat majors nivells de dinamisme emprenedor, superiors en un 56%, 46% i 28% respectivament.

Pel que fa a el desglossament de nivells d'emprenedoria per comunitats autònomes, Balears, Galícia, Extremadura i Comunitat Valenciana són les quatre comunitats on més s'emprèn, seguides de prop per les Canàries, Múrcia i Andalusia. Per contra,  les comunitats en les que menys s'ha emprès han estat Madrid, Aragó, Castella i Lleó, La Rioja i Navarra.

Atenent a la forma jurídica que trien principalment els emprenedors, cal destacar que el 83,6% es constitueixen com a persona física (autònom), mentre que només el 16.4% opta per una empresa societària amb personalitat jurídica. El principal obstacle que troben a l'hora d'emprendre és l'accés al finançament extern a causa majoritàriament a la petita grandària, a falta d'experiència, coneixements financers i capacitat negociadora.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL