IMPO > Notícies > Com han estat les contractacions l’any 2019?
    « Tornar al llistat  
    Com han estat les contractacions l’any 2019?  
 
    EMPRÈN | 17-01-2020
   
   
 

Doncs pel que podem veure en el gràfic de sota, a Badalona l’any 2019 s’ha frenat el ritme de contractacions dels darrers anys. Un total de 51.073 contractes realitzats no són una mala xifra però estan bastant per sota de les 55.761 de l’any anterior, fins i tot de les 52.612 del 2017 i només 683 més que les efectuades el 2016.

Per grans sectors econòmics i com a mostra la comparació dels mesos de desembre dels dos últims anys podem apreciar aquesta diferència de -4,65% d’un any a l’altra. Encara que també veiem una millor contractació al sector de la indústria ( 37,80%), fet que sempre és un bon indicador de la salut econòmica del territori. El sector agrícola mostra també un increment considerable, fet que es dona regularment en aquesta època de l’any.

Una altra aspecte que sempre ens ha interessat analitzar és el de la durada de les contractacions realitzades a la ciutat. Si ens fixem en el gràfic de sota observem que un 15% dels contractes realitzats anualment han estat indefinits (7.587) i un 39% han tingut una durada inferior a un mes (20.063). Aquesta última dada és la que ens hauria de preocupar en tant que ens trasllada la poca qualitat de la contractació per l’elevat índex de precarietat de la mateixa. Això si, altres anys han estat igual o pitjors, sense anar molt lluny el 43% de l’any 2018 (24.118).

 

Per a conèixer millor la contractació al llarg del 2019 o en anys anteriors, podeu anar a l’apartat de l’Observatori d’aquesta pàgina web i revisar els diferents documents que es recullen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL