IMPO > Notícies > La Generalitat de Catalunya convoca 5.000 places per a docents interins de Secundària.
    « Tornar al llistat  
    La Generalitat de Catalunya convoca 5.000 places per a docents interins de Secundària.  
 
    ORIENTA'T | 20-01-2020
   
    Els tribunals redueixen el temps de la part teòrica, introdueixen un element oral en la pràctica i formalitzen alternatives per a embarassades.
  https://bit.ly/38pxgs9
 

La Conselleria d'Educació convocarà 5.000 places de professors interins enguany, destinades principalment a docents de l'Educació Secundària Obligatòria (ESO). El departament català reitera la seva aposta per la capacitat comunicativa i pedagògica dels nous docents i resta pes al contingut memorístic. Els principals canvis es produeixen amb la redistribució de temps de les proves (hi haurà menys temps per a realitzar la primera part teòrica) i la introducció d'una defensa oral en una de les meitats de la part pràctica.

La prova, com és habitual, es dividirà en dues parts: una teòrica i una pràctica. En la primera, els candidats tindran 35 minuts per a realitzar una defensa oral de la programació i una unitat didàctica, deu menys que en anteriors convocatòries. 25 minuts es destinaran a la pròpia defensa, i els 10 restants per a atendre les preguntes del tribunal d'avaluació.

Els principals canvis es produeixen en la segona part, la pràctica, on es fomenta la línia avaluativa implementada l'any passat. Una meitat, que val el 70% de la nota, es destina a realitzar un cas pràctic. Aquí s'introdueix per primera vegada una exposició oral d'aquest. El 30% restant consisteix en l'exposició habitual d'un temari de l'especialitat.

Una altra de les novetats és l'adaptabilitat dels tribunals a les aspirants embarassades. Les candidates que es trobin ingressades a conseqüència d'un part podran presentar les al·legacions corresponents per a realitzar l'examen en una altra jornada. Aquestes aspirants hauran de presentar la reclamació durant els tres dies posteriors al naixement del bebè. El tribunal decidirà llavors la nova data de la prova.

Els aspirants a les noves oposicions podran presentar les seves sol·licituds de participació entre el 16 de gener i el 4 de febrer. Les proves començaran al juny i s'estendran fins a finals de novembre, per la qual cosa els seleccionats no podran incorporar-se a la seva plaça fins a l'any que ve. De les 5.000 places ofertes, 4.892 es destinaran a personal interí de Secundària, mentre que la resta es repartiran entre docents de les Escoles Oficials d'Idiomes (EOI) i els d'Arts Plàstiques i Disseny.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  Informació COVID-19  
  Informació COVID-19 ...  
 
 
   
 
AVÍS LEGAL