IMPO > Notícies > Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.
    « Tornar al llistat  
    Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
 
    ORIENTA'T | 30-01-2020
   
    L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina.
 

Les persones graduades en cicles de formació professional a Catalunya tenen un percentatge d'atur quatre vegades inferior a la mitjana de desocupació dels joves d 'entre 16 i 24 anys, segons l'estudi d’Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals 2019. Segons aquest informe elaborat pel Departament d'Educació i el Consell General de Cambres de Catalunya, un 33,08% del conjunt de graduats d' FP cobren més de 1.200 euros mensuals, mentre que en l'àmbit industrial el percentatge és del 57,04%.

L'atur també és menor en totes les franges d'edat, per als joves dels 16 als 19 anys és del 6,34%, i en les persones majors de 30 anys se situa en el 10,49%. En els nou mesos després de finalitzar els cursos, els graduats superiors desocupats són un 8,88% i els graduats mitjans representen un 8,13%, una xifra que s'allunya de la mitjana d'atur dels joves catalans, que se situa en el 30,4%.

Les persones graduades en cicles de formació professional de l'àmbit industrial tenen major inserció laboral i millors sous que els graduats dels altres cicles. En el sector industrial, les famílies de grau mitjà amb més inserció pertanyen al cicle d'indústries extractives (95,24%), i pel que fa al grau superior, són instal·lació i manteniment (80,06%), fabricació i mecànica (76,36%), i electricitat i electrònica (76,03%).

Si el grau d'ocupació en aquestes especialitats és superior a la resta de cicles, també ho és en referència a la remuneració econòmica. Del conjunt de graduats d'FP un 33,08% cobren més de 1.200 euros mensuals, mentre que en l'àmbit industrial el percentatge és del 57,04%.

Pel que fa als diferents canals per obtenir feina, l'empresa de pràctiques ha proporcionat la feina al 27,46% dels ocupats de grau mitjà i al 25,52% dels de grau superior; mentre que la xarxa personal ho ha fet en el 18,46% dels graduats mitjans i el 17,58% dels superiors.

Si necessites informació, orientació i assessorament laboral, visita als nostres

Clubs de Feina

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  « Veure totes  
   
   
  Agenda
Veure tota l'Agenda »
   
    Destaquem...
     
 
  TikTok per la teva marca o empresa.  
  L’app es va instalar més de 738 milions de cops durant el 2019, representant un 44% del total de les seves descarregues. ...  
 
 
  ESPAI CLASSUAL, UNA NOVA EXPERIÈNCIA CULINÀRIA.  
  Us presentem la nova oferta gastronòmica al centre de Badalona de la mà dels seus propietaris. ...  
 
 
  ACORD PER LA PUJADA DEL SALARI MÍNIM INTERPROFESSIONAL (SMI) FINS ALS 950 EUROS.  
  S'ha acordat entre Govern, patronal i sindicats aquesta pujada moderada del SMI fins als 950€ al mes. ...  
 
 
  Els graduats en FP tenen un percentatge d’atur quatre vegades inferior a la mitja de joves catalans.  
  L’empresa en pràctiques, principal via per obtenir feina. ...  
   
 
AVÍS LEGAL